Konings- (of voorheen Koninginne-)dag en de Leiderdorpse Oranjeprestatieloop: ze horen al een halve eeuw onlosmakelijk bij elkaar. Theo van Houdt, oprichter van Sportcentrum van Houdt, organiseerde de eerste editie in 1970. Toen nog met de start in de Hoofdstraat en een traject van 5 kilometer door
Konings- (of voorheen Koninginne-)dag en de Leiderdorpse Oranjeprestatieloop: ze horen al een halve eeuw onlosmakelijk bij elkaar. Theo van Houdt, oprichter van Sportcentrum van Houdt, organiseerde de eerste editie in 1970. Toen nog met de start in de Hoofdstraat en een traject van 5 kilometer door Foto: PR

50-ste Oranjeprestatieloop

n Ter gelegenheid gouden jubileum met '10 English Miles'

Evenement n Op Koningsdag, zaterdag 27 april, organiseert Sportcentrum van Houdt, in samenwerking met de Leiderdorpse Oranjevereniging, voor de vijftigste keer de Oranjeprestatieloop. Dit gezellige Leiderdorpse evenement is voor deelnemers van alle leeftijden een uitdagend en sportief begin van de feestdag.

Voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar is een route van anderhalve kilometer uitgezet. De allerkleinsten moeten wel begeleiding hebben van een volwassene. Vanaf 8 jaar kan er al deelgenomen worden aan de 5 kilometer en vanaf 12 jaar aan de 10 kilometer. Aangezien de maximale looptijd 75 minuten is, kunnen er ook wandelaars, fitwalkers en nordic walkers deelnemen aan de 5 kilometer. Vanwege het jubileum is het programma dit jaar eenmalig uitgebreid met de 10 English Miles, wat neerkomt op 16,1 kilometer.

De gelopen tijd kan afgelezen worden op de door NL..ML beschikbaar gestelde klok. Wim Smit staat weer bij de finish klaar om fruit en groenten uit te delen. De opbrengst van de loop wordt ook deze maal geschonken aan de Leiderdorps Oranjevereniging.

Na de finish krijgen alle deelnemers een leuke herinneringsmedaille. Extra prijzen zijn te verdienen voor de snelste lopers (m/v) in iedere categorie. De Theo van Houdt wisselbokaal wordt dit keer uitgereikt aan de snelste vrouw op de 10 kilometer.

De start is om 11.30 uur op de hoek van de Vossiuslaan en de Luykendreef, ter hoogte van Sportcentrum van Houdt. De 10 Engelse Miles begint een kwartier eerder, om 11.15 uur.

Kaarten kosten in de voorverkoop

€ 4,00 en zijn verkrijgbaar bij Sportcentrum van Houdt, Sport 2000, Sample Winkelhof en de Hardloopwinkel. Inschrijven kan ook op 27 april vanaf 10.00 uur bij de start maar dan kost een kaartje € 5,00.