Afbeelding
Foto: PR

Aquadraat heren incasseren groot verlies tegen BZC

Waterpolo n Tegen het hoog geklasseerde BZC uit Bergambacht startte het Heren 1 team van de Aquadraat goed. De Leiderdorps-Koudekerkse waterpoloploeg speelde een hoge pressing en wist door individueel goed te verdedigen keer op keer de BZC aanvallen af te slaan. Aanvallend werden de nodige kansen gecreƫerd maar te vaak stond de sterke BZC goalie in de weg. Na een 0-1 voorsprong (Timo Dreef) kon BZC via scherpe afstandsschoten wel op 3-1 komen maar halverwege de wedstrijd had aanvoerder Timo Dreef de stand weer op 3-2 gebracht.

Het ging mis in de derde periode. Concentratieverlies bij Aquadraat gaf BZC de mogelijk om binnen anderhalve minuut maar liefst vijf maal te scoren: 8-2. Na een time-out hervond de ploeg zich weer en hield het vervolgens BZC tot halverwege de laatste periode van het scoren af. Het verzuimde echter zelf om te scoren. In de laatste drie minuten van de wedstrijd was het op bij Aquadraat en BZC profiteerde daarvan door zes maal te scoren, waarmee Heren 1 een 14-2 nederlaag moest incasseren.

Dames 1 behaalde een makkelijke overwinning op Gouwe. Al in de eerste periode werd een 0-3 voorsprong genomen via Lieke van Amsterdam, Sanne de Ridder en Anouk Rietveld. Na 0-4 (Britt Kluivers) in de tweede periode kwam Gouwe pas tot scoren maar Aquadraat behield een ruime voorsprong door een hattrick van Anouk Rietveld. Met de laatste goal van Lieke van Amsterdam (3-8) was het pleit beslecht en uiteindelijk kon Dames 1 met een 4-8 winst naar huis.


Paasactiviteit op manege Liethorp

Eieren n Manege Liethorp organiseert zondag 21 april, Eerste Paasdag, een paasmiddag voor alle kinderen. Het is niet nodig te rijden op de manege om mee te doen.

Het eerste programmaonderdeel is het versieren van eieren. Eerst wordt paaslijm gemaakt, daarna worden eieren omgetoverd in kunstwerkjes met glitters en verf. Na een pauze met versnaperingen komen twee paashazen langs die een mand vol chocolade-eieren hebben verstopt op de manege. Die moeten natuurlijk gezocht worden.

De middag is van 13.30 tot 15.30 uur, deelname kost 5 euro per persoon. Opgeven kan via info@liethorp.nl. De manege ligt in sportpark De Bloemerd in Leiderdorp.