't Buurthuis viert éénjarig bestaan op 12 en 13 april

Feestje n 't Buurthuis aan de Frederik Hendriklaan 4, in winkelcentrum Oranjegalerij, bestaat deze maand één jaar en viert dat op vrijdagavond 12 april en zaterdagmiddag 13 april.

Op 12 april is er een bingo met leuke prijsjes. De aanvang is om 20.00 uur, de deuren van 't Buurthuis zijn geopend vanaf 19.30 uur. Zaterdagmiddag 13 april van 14.00 tot 17.00 uur zijn er activiteiten voor alle leeftijden. Er zijn onder anderen een springkussen voor de jeugd, een sjoelcompetitie en een verloting. De Leiderdorpsche Damclub geeft demonstraties waaraan iedereen kan meedoen. De jeugd kan komen chillen en gamen. Stichting Buurtactief zorgt voor een hapje en een drankje.

't Buurthuis is opgezet door Stichting Buurtactief Het Oude Dorp, een groep bewoners die zich inzet voor de wijken Achthoven, Doeskwartier, Doesplant, Kerkwijk en Oranjewijk. Met ruim tweeduizend bezoekers in het eerste jaar van haar bestaan heeft 't Buurthuis bewezen een aanwinst te zijn.

Activiteiten

Buurtactief verzorgt in nauwe samenwerking met welzijnsorganisatie Incluzio veel activiteiten voor de buurtbewoners in't Buurthuis. Zoals koffieochtenden op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur waarbij op de donderdag meteen hulp wordt geboden voor het gebruik van digitale media (telefoon-tablet-laptop). Woensdagmiddag is er voorlezen en spelletjes voor de jeugd tot 12 jaar, op de dinsdagmiddag kan de jeugd van 12 tot en met 16 jaar komen chillen en gamen. Elke eerste dinsdag van de maand is er tijdens de koffieochtend tekenles. Maandagavond is damavond, verzorgd door de Leiderdorpsche Damclub.

Kijk op de website www.buurtactiefleiderdorp.nl voor meer informatie over Buurtactief en de activteiten in 't Buurthuis.