Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

ATTENTIE: EENMALIG ALS PROEF OP ZONDAG

Zondag, 14 april, 19.30 uur

THE COLOR PURPLE

Deze film van Steven Spielberg is gebaseerd op het met de Pullitzerprijs bekroonde verhaal van Alice Walker. Gespreid over verschillende decennia wordt het verhaal vol emoties van Celie, een ongeschoolde vrouw in het landelijk Zuiden van Amerika, verteld. Wanneer ze gedwongen wordt om te trouwen met een wrede man, die ze 'Mr.' noemt raakt ze helemaal in zichzelf gekeerd en deelt ze haar leed alleen nog met God.

Donderdag, 18 april, 14.00 uur

ZOOKEEPER'S WIFE

De dierentuin in Warschau wordt met veel toewijding beheerd door Jan Zabinski en zijn vrouw Antonina. Dan vallen in 1939 de nazi's binnen die het park sluiten en de beesten afvoeren of doden. Strijdvaardig besluiten de Zabinski's hun dierentuin in te zetten als schuilplaats voor joodse onderduikers.

Donderdag, 2 mei, 20.00 uur.

BANKIER VAN HET VERZET

Deze film is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. De film vertelt het verhaal van bankier Walraven van Hall. Als Walraven in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang.

Donderdag, 16 mei, 14.00 uur

VICEROY'S HOUSE

1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria's achterkleinzoon Lord Mountbatten verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen hindoes, moslims en sikhs.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp. Reserveren: info@filmhuisleiderdorp.nl. Toegang € 7,50, donateurs €5,00. Betaling contant aan de zaal.


Hoofd jeugd-opleiding RCL schrijft thriller

boekpresentatie n Zondagmiddag 28 april gaat het even niet om voetbal in het clubgebouw van RCL. Herman Zandstra, het hoofd van de jeugdopleiding van de Leiderdorpse voetbalclub, presenteert er dan de thriller 'De Saraceense Samenzwering'.

Zandstra heeft dit boek geschreven samen met Eric Bakker en het wordt uitgebracht onder het pseudoniem Era Richmen. De beide auteurs hebben besloten hun royalty's te doneren aan War Child.

De boekrelease is van 14.00 tot 16.30 uur. Wie erbij wil zijn, moet zich voor vrijdag 12 april aanmelden bij Mandy Pieterson via e-mail mandypieterson@gmail.com. Geef daarbij aan met hoeveel personen je komt.