Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Johan van Velzen herdacht in Sportcafé

herinneren n Het Sportcafé bij Tamarco werd maandagavond overschaduwd door het overlijden van Johan van Velzen. Voorzitter a.i. Henk Morsch van de organiserende Stichting SSPL (SportPromotieLeiderdorp) was overmand door emoties bij de herdenking.

Door: Frans Brocken

"Op zaterdag 6 april ontvingen wij het trieste bericht dat Johan op 72-jarige leeftijd is overleden. Hij was tientallen jaren vrijwilliger bij voetbalvereniging RCL. Als waardering voor al dat vrijwilligerswerk werd hij in november 2018 door de sportverenigingen van Leiderdorp unaniem verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Dat gebeurde tijdens het Sportgala dat door de SSPL jaarlijks wordt georganiseerd. Leiderdorp heeft een kanjer van een vrijwilliger verloren", zo sprak Morsch.

Voorzitter Dick van der Bijl van RCL herinnert Johan als iemand die de voetbalclub gedurende lange tijd als vrijwilliger heeft gediend. "Met het heengaan van Johan verliezen wij een echte RCL-man die zich op vele manieren voor de club heeft ingezet. Dat deed hij in een veelheid aan functies gedurende vele jaren. Wij zijn Johan voor al zijn inspanningen veel dank verschuldigd. Voor al zijn inzet gedurende vele jaren is Johan dan ook al eerder benoemd tot Lid van Verdienste", aldus Van der Bijl.

Op vrijdag 12 april is er om 12.00 uur een uitvaartplechtigheid in het rouwcentrum gelegen aan de Hoogmadeseweg 66 te Leiderdorp. Na de plechtigheid is er vanaf 13.15 uur gelegenheid tot proosten op zijn leven in het clubhuis van RCL in De Bloemerd.


Scholen Klerkenhof nu ook rookvrij

afspraak n De Leiderdorpse basisscholen De Hobbit en 't Bolwerk en sportzaal de Klerkenhof zijn officieel rookvrij. Afgesproken is dat rond de locaties door ouders, medewerkers en bezoekers niet meer gerookt wordt. De twee scholen en de daartussenin gelegen sportzaal committeren zich hiermee aan de Rookvrije Generatie waar ook de gemeente Leiderdorp zich hard voor maakt. Om dat voor iedereen duidelijk te maken, onthulde wethouder Angelique Beekhuizen maandag een bordje op het schoolgebouw aan de Klerkenhof.

Deze week gaan ook andere schoollocaties rookvrij; School Kastanjelaan en Kindcentrum de Brink, Willem de Zwijgerschool en Kindcentrum de Willem, Elckerlyc International school en Elckerlyc Montessori school. Met de Rookvrije Generatie wordt beoogd dat ieder kind dat nu geboren wordt, rookvrij kan opgroeien. | Foto: J.P. Kranenburg