Afbeelding
Foto: PR

VERVOLG VAN VOORPAGINA

FreedomRunners blij met meelopers

Vanuit Wageningen lopen de twintig FreedomRunners met de brandende fakkel eerst langs de Grebbeberg waar een stop wordt gemaakt voor het leggen van een bloemenkrans bij het oorlogsmonument. Vervolgens wordt in wisselende groepen de route van 125 km gelopen. Plaatsen die bij nacht en dag worden gepasseerd: Rhenen, Doorn, Cothen, Nieuwgein, IJsselstein, Linschoten, Woerden, Bodegraven, Alphen en Koudekerk.

De groep wordt begeleid door voorfietser Gerard van Amsterdam en achterfietser Henk van Driel. Beiden komen die nacht niet van de fiets af! Rond de klok van 12.00 uur komt de groep via de Achthovenerweg Leiderdorp binnen. In het clubhuis van de schaats en skeelervereniging aan de Boomgaardelaan staat een ontbijt klaar. Rond de klok van 13.00 uur vertrekken de FreedomRunners via de Doesbrug en de Hoofdstraat naar de Houtkamp waar het vuur wordt overhandigd aan burgemeester Driessen die een vredesvlam ontsteekt waarna de Bevrijdingsdagfestiviteiten losbarsten.

De FreedomRunners stellen het op prijs als Leiderdorpers meelopen naar de Houtkamp. Het ophalen van het Bevrijdingsvuur wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Sport2000, de groep DinsdagOchtendSport, het A4 wensenfonds en de Oranjevereniging.


WOOON Lentemarkt

Kramen n Zaterdag 20 april vindt de eerste editie van de WOOON Lentemarkt plaats. Er zullen die dag vijftig kramen op de woonboulevard te vinden zijn. Er zijn nog kramen beschikbaar voor nieuwe en tweedehands artikelen. Boeken kan via www.wooon-leiderdorp.nl. Naast de kramen zijn er ook optredens van onder meer Menno Aben (The Voice of Holland) en de Leiderdorpse dansgroep De Rode Sneakerz.


Aanmelden voor buitenspeeldag

Oproep n De aanmelding voor de Buitenspeeldag 2019 is open. Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 12 juni buiten kunnen spelen. Wie nu een activiteit aanmeldt op www.buitenspeeldag.nl, ontvangt een gratis 'Hier spelen wij' spandoek.