LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Menslievend

Mijn vrouw kwam 4 april rond de middag voor de ingang van de parkeergarage van het Winkelhof fataal ten val en heeft hierbij haar heup en pols gebroken. Heel graag willen wij de verpleegkundige, de mevrouw met de kinderbakfiets, de meneer met het korte grijze haar, de arts in opleiding en de mevrouw die bij het Kruidvat snel een fleece deken ging kopen voor ondersteuning en daarna verdween nogmaals héél hartelijk bedanken. Deze zwarte dag werd hierdoor tóch nog een beetje mooi gekleurd!

Tom van der Kleijn, Leiderdorp

Burgers weer genegeerd

Hoe bestaat het dat de gemeente haar inwoners weer zo behandelt als begin jaren '90. Alsof burgers vervelend zijn worden hun verzoeken en brieven weer net zo genegeerd als begin jaren '90.

De gemeente is met van alles en nog wat bezig maar als een burger iets vraagt is de reactie net of je van een andere planeet komt. Waarom vraag je iets aan de gemeente? Hoezo is de gemeente er voor burgers?

Zo'n reactie kreeg je begin jaren '90 en nu weer. Het was toen een belangrijke reden voor oprichting van Burgerbelangen Leiderdorp (BBL), een lokale politieke partij die niet meer bestaat. Want de toenmalige raad pakte dit punt helemaal niet op. Door BBL kregen burgers gewoon weer antwoord op hun vraag. En zou de gemeente er ook niet zijn voor het onderhoud van openbaar groen bijvoorbeeld? Nou, kom eens kijken bij de Zomerkade. Het ene stuk is tot de grond toe weggesnoeid en aan andere precies dezelfde stukken wordt helemaal niets aan gedaan. En vraag dan maar eens aan de gemeente hoe dat komt en of er nog eens verder wordt gewerkt aan dit onderhoud waarmee de groenwerkers eind vorig jaar plotseling zijn gestopt. Dan is het net of je iets heel ongewoons vraagt. In ieder geval krijg je geen antwoord op je vraag of en wanneer de groenwerkers ermee verder gaan en of ze misschien ook nog iets moois terug zetten waar alles tot de grond toe is weggehaald en wanneer bomen en heesters, conform afspraak met een burger, worden gesnoeid waar die te ver zijn door gegroeid. Nee, burgers zijn mensen die de gemeente lastig vallen in hun werk waar je als burger niet direct om vraagt en waar je wel belasting voor betaalt. Jammer gemeente. En nu maar hopen dat de raad dit nu wel een keer adresseert. En dan niet alleen eenmalig, maar permanent.

Arnold van Dijk

voorheen wethouder van o.a. groen en ruimte