Tamarco zoekt spullen voor rommelmarkt

oproep n Marchingband Tamarco kan nog spullen gebruiken voor de rommelmarkt van zondag 14 april. Het gaat dan om bruikbare meubels, speelgoed, boeken, huishoudelijke spullen, elektra of kleding. De opbrengsten zullen worden besteed aan muzieklessen voor de jeugd en aanschaf van instrumenten en uniformen.

Spullen kunnen op woensdagavonden tussen 19.00 en 22.00 uur gebracht worden naar het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Wie niet in staat is de spullen zelf te komen brengen, kan ze laten halen. Neem daarvoor contact op via tel. 06 22681341.


Sociale Vaardigheids-training voor kinderen

cjg n Op dinsdagmiddag 2 april van 15.30 tot 16.30 uur start de Sociale Vaardigheidstraining in Leiderdorp voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar.

Erbij horen en plezier hebben, dat wil ieder kind. Dat vraagt onder meer dat je vrienden kunt maken en houden, samen spelen, voor jezelf opkomen en ruzies oplossen. Maar dat is niet vanzelfsprekend voor ieder kind. De sociale vaardigheidstraining kan hierbij helpen.

De Sociale Vaardigheidstraining is een speelse sociale vaardigheid- en assertiviteitstraining, waarbij kinderen spelenderwijs sociale vaardigheden leren en weerbaarder worden. Kinderen leren onder meer in de cursus vrienden maken en houden, complimentjes geven, samen spelen en overleggen, grenzen aangeven, omgaan met plagen en pesten, en een foutje toegeven.
Het is een groepstraining van zeven bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.cjgleiderdorp.nl.