Zwerfvuil aan het Kwikstaartplein.
Zwerfvuil aan het Kwikstaartplein. Foto: PR

LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

'Ons dorp verpaupert'

Met onderstaande foto wil ik de gemeenteraad van Leiderdorp en de Leiderdorpers laten zien hoe ons dorp aan het verpauperen is. Straten die vervuilen, plantsoenen die er armetierig bijliggen en ga zo maar door.

Het College moet zich schamen voor haar milieu- en groenbeleid. Veranderingen in het denken en doen zijn nodig, het beleid moet drastisch veranderen om de leefbaarheid te waarborgen.

W.H. Steenvoorden, Leiderdorp

Voorzitter bewonerscommissie Keerpunt 1 en 2


Enthousiaste fietsbegeleiding gezocht

Oproep n De fietsclub50+ in Leiderdorp is op zoek naar vrijwilligers die fietstochten willen begeleiden.

De fietsclub maakt wekelijks tochten door de regio. Afgezien van het sportieve aspect zijn ook de sociale contacten belangrijk. Vrijwilligers begeleiden deze tochten en zijn een hechte groep die er veel plezier en voldoening aan beleven. Er zijn enthousiaste vrijwilligers nodig voor verschillende afstanden: de korte afstand van 20-25 km, de middellange afstand van 30-40 km en soms een tocht van 50 km.

Nieuwe vrijwilligers worden ingewerkt door de coördinatoren die al langer meefietsen. De fietscoördinator zet de route uit en kijkt onder meer waar onderweg koffie gedronken kan worden.

Opgeven kan bij Ella Koning, tel. 06-83148424, e-mail ekoning@incluzio.nl.


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 22 maart een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.