Youri de Boer in duel met UVS'er Marvin Sloos. | Foto: J.P. Kranenburg
Youri de Boer in duel met UVS'er Marvin Sloos. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Gedreven RCL verslaat UVS

Voetbal n RCL liet zaterdag zien waar je kan komen met werklust en gedrevenheid. In de Leiderdorpse Bloemerd met titelkandidaat UVS met 1-0 verslagen.

Er werd fors geprikt in de Bloemerd. De hevige regenval van deze week had zijn tol geƫist, maar de Leiderdorpers wilden hoe dan ook kunnen spelen op het hoofdveld. Dat zou een voordeel kunnen zijn tegen het technisch vaardige UVS. Het veld was boterzacht, maar bespeelbaar en zo kwam een wens uit voor de Leiderdorpers. Dat niet alleen; zoals ingeschat ging RCL beter met de omstandigheden om. De ploeg van Faizel Soekhai won met 1-0 en daar was weinig op aan te merken.

De eerste helft kon nog boeien, hoewel het tempo erg laag lag. Dat vond RCL wel prima. UVS kwam stroperig over en kon geen enkele keer verrassen. Enkel Mart Spierdijk kwam enigszins in de buurt van een treffer, maar zijn kopbal ging enkele meters naast. Aan de overkant was de gastheer gevaarlijker. Vooral Remy Libbenga had de 1-0 meerdere keren op zijn schoen. Al in de vierde minuut ging een inzet van de aanvaller voorlangs en later stuitte hij twee keer op doelman Jesse Haak, die als enige zijn gebruikelijke niveau haalde bij de Leidse bezoekers.

De vierde serieuze kans was ook voor de middenmoter en nu was het wel raak. De in de eerste helft sterk spelende Levi Overduin bereikte Ewoud Kroneman die, geheel vrijstaand, wel raad wist met het buitenkansje. De treffer was ook niet onterecht te noemen. UVS kon immers niet gevaarlijk worden en RCL hield zich vrij eenvoudig staande.

Na de rust werd het niveau van bedenkelijke aard. Daar had RCL maling aan, want UVS moest komen. Dat deed de Leidse ploeg ook wel, maar van enig vernuft was geen sprake. Er zat eigenlijk geen idee achter het spel van de kampioenskandidaat. RCL had zelfs op 2-0 kunnen komen maar UVS keeper Haak bracht redding bij een inzet van Sem Overduin.

RCL liet zien dat met werklust en onverzettelijkheid ook resultaten kunnen worden geboekt. Ook als dat moet met een aantal spelers die normaliter geen basisspeler zijn. Het blessureleed is nog steeds groot bij de Leiderdorpse club, maar door deze driepunter is het behoud van het tweedeklasserschap een stuk dichterbij gekomen. Mede dankzij het prikwerk en de wind die andermaal een belangrijke rol speelde bij de uitkomst van een teleurstellende wedstrijd.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier


Hoog bezoek bij derby

Businessclub RCL had zaterdag haar leden en het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders uitgenodigd voor de derby tegen het Leidse UVS. Voor de wedstrijd werden de genodigden voorzien van een heerlijke lunch, verzorgd door RCL sponsor HORESCA. Met z'n allen werd gekeken naar de wedstrijd. Daarna was het voor RCL bestuurders, collegeleden en sponsoren tijd voor napraten bij de borrel. Op de foto v.l.n.r. Rene van Giezen (RCL), Richard Vermeulen (VSM hoofdsponsor RCL), Rob Schouten (BeautyX), Marcel van der Ploeg( BodyTech-Leiderdorp), burgemeester Laila Driesen, Richard Neuteboom (Budget Partyverhuur), Priscilla Meeder (Rabobank), Dick van der Bijl (voorzitter RCL), wethouders Willem Joosten en Angelique Beekhuizen en Arnold Staal (RCL).

Afbeelding