Nieuws van de LVU

educatie n Hieronder een greep uit het programma voor de komende weken van de Volksuniversiteit Leiderdorp

Met Willem Rubroek naar Azië in 1253 - Al ruim voor Marco Polo reisden kooplieden, diplomaten en missionarissen uit Europa naar China. Het boeiende reisverslag van de Vlaamse monnik Willem van Rubroek met beschrijvingen van de landen, personen en gebeurtenissen onderweg, is bewaard gebleven. Rubroeck reisde in 1253 als gezant van de Franse koning én hopend de Mongolen te bekeren naar de groot-khan. Hij kwam tot in Karakorum, waar hij aan het hof notabene een Franse edelsmid aantrof. Rasverteller Dick de Boer volgt de monnik op zijn reis en maakt een vergelijking met de reizen van tijdgenoten. Woensdag 27 maart, 20.00 – 21.30 uur.

Sterren en planten: oude gebouwen gerenoveerd voor nieuwe functies - Het eerste deel van dit tweeluik is een lezing over en bezoek aan het voormalig Botanisch Laboratorium, nu het P.J.Vethgebouw, achter de Academie en de Hortus. In het tweede deel wordt de oude Sterrewacht bezocht voor een lezing over de architectuur, een rondleiding door het gebouw en een architectuurwandeling door de Kaiserstraat. Deel 1 is op vrijdag 29 maart van 14.00 tot 16.00 uur, deel 2 op vrijdag 12 april van 15.00 tot 17.00 uur.

Een zomerse sjaal vilten - Vilt maak je met je handen uit merinowol, warm water en zeep. De wol is er in vele kleuren.Versieren van het vilt kan met (gekleurde) schapenkrullen, zijden vezels en stoffen. In de workshop vilten leren beginners de basistechnieken en gevorderden gaan een stap verder. Op maandag 1 april (19.30 – 22.00 uur) staat het maken van een zomerse sjaal op het programma.

Paasworkshop origami - Origami is een vouwtechniek uit traditionele Japanse kunstcultuur waarmee de prachtigste kunstwerken van papier te maken zijn. In de paasworkshop komt de basistechniek aan de orde en vouwen de deelnemers traditionele modellen en Paasmodellen met verschillende originele origamipapieren uit Japan. Donderdag 4 april, 10.00 – 12.00 uur.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).