Kees van Haasteren (rechts) overhandigt de autosleutels aan Boudewijn Röell. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Alecto H1 buigt op eigen veld voor Were Di

Hockey n Het eerste herenteam van Alecto heeft in de tweede wedstrijd na de hervatting van de tweede seizoenshelft een nederlaag geleden tegen koploper Were Di.

De gasten uit Tilburg kwamen via een mooie uitgespeelde aanval op 0-1 en hielden deze voorsprong vast tot aan de rust. Alecto was onvoldoende in staat om echt gevaarlijk te worden, mede gezien het blessureleed bij de equipe van Sander Rottier en Maarten Memelink. Vaste basiskrachten Diederik Twaalfhoven en Jerome van Donk ontbraken, terwijl Thomas Eggen na 40 minuten geblesseerd moest uitstappen.

In de tweede helft kwamen de Leiderdorpse hockeyers veel beter voor de dag en creëerden diverse kansen. Op de counter bleven de gasten echter gevaarlijk en al snel werden deze zeer effectief benut. Binnen 15 minuten na rust stond het 0-3. Daarna ging het op en neer en wist Alecto via Jesse Huisman op 1-3 te komen. Diezelfde Jesse Huisman mocht drie minuten later aanleggen voor een strafcorner maar deze spatte uiteen op de onderkant van de lat en deze caramboleerde uit de doelmond.

Aan de andere kant hield keeper Youri Muller de thuisploeg in de wedstrijd met een aantal cruciale reddingen. Alecto wist nog een aantal strafcorners te forceren maar het lukte niet die te verzilveren. Eén minuut voor tijd werd het uiteindelijk 2-3, toen Quintus Rischen met een fraai schot de bal binnenschoot. Helaas kwam deze treffer te laat om nog een punt te redden voor de Leiderdorpers.

Volgende week gaat Alecto richting Ede, voor het treffen met Ede H1. De afslag is om 14.45 uur.

Olympisch roeier Boudewijn Röell krijgt Toyota Aygo van NOC NSF

auto n Olympisch roeier Boudewijn Röell kreeg dinsdag uit handen van Kees van Haasteren van Toyota Van Haasteren aan de Touwbaan in Leiderdorp de sleutels van een Toyota Aygo. Op deze manier maken NOC NSF en Toyota het makkelijker voor hem om zijn studie en het trainen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te combineren.

De auto was zeker geen overbodige luxe want net als veel topsporters reist Röell heel wat af. Dagelijks gaat hij heen en weer tussen zijn studentenroeivereniging Asopos de Vliet in Leiderdorp en het Olympisch Trainingscentrum in Amsterdam. Hij kan twee jaar met de auto rijden, dus dat is tot ruim na de Olympische Spelen.

Niet alleen tussen Leiderdorp en Amsterdam wordt er door Boudewijn heen en weer gereisd. In voorbereiding op het Europees Kampioenschap van eind mei wordt er veel in het buitenland getraind door de bondsroeiers. In februari is tijdens een trainingskamp in Gavirate (Italië) de Holland 8 geselecteerd en volgende week zullen zij er opnieuw twee weken doorbrengen.

Met deze acht heeft Boudewijn vertrouwen in het seizoen. Met een gouden droom is hij dit Olympische traject ingestapt en op dit moment lijkt de ploeg op de goede weg. "Fysiek zijn we bezig met een geweldig schema. Ik kan met niet voorstellen dat het niet kan lukken, we zijn echt op een goede manier bezig. Het geeft vertrouwen als het goed gaat".

Boudewijn wordt in zijn gouden ambitie goed ondersteund door zijn roeivereniging Asopos. Om geïnteresseerden op de hoogte te houden van Boudewijn en zijn weg naar de Olympische Spelen, is het Asopos Row Tokio project opgezet. Ook wordt bedrijven leuke promotiemogelijkheden geboden wanneer ze partner worden van het project. Tevens maakt Boudewijn deel uit van het Leids Olympisch Team, een project opgezet door Topsport Leiden om Tokio 2020-gangers te faciliteren.

Tevreden ondanks verlies

Volleybal n In de wedstrijd tegen Armixtos waren de volleybalsters van Leython DC erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. In de uitwedstrijd hadden ze het in iedere set net laten liggen en dat ging zaterdag zeker niet gebeuren. Na een goede trainingsweek waarin de puntjes op de i werden gezet, begon de thuisploeg fanatiek aan de wedstrijd.

De eerste set leek al binnen bij een 24-21 voorsprong. Helaas vergaten de Leiderdorpse dames om te blijven volleyballen en werd de set verloren met 24-26.

Dit zou in de tweede set zeker niet gebeuren, er werd nog fanatieker gestart met een prachtige 25-18 uitslag. De sets hierna was het stuivertje wisselen: set 3 voor Armixtos en set 4 voor Leython DC. In de vijfde set zag je de vermoeidheid optreden en bleek dat de ervaring van Armixtos de doorslag gaf. Leython verloor met 2-3, maar wat een fantastische wedstrijd.

Anna van der Eik van Leython blokt. |  Foto: J.P. Kranenburg