V.l.n.r. Prachee, Eveline, Sophie en Asia. | Foto: PR
V.l.n.r. Prachee, Eveline, Sophie en Asia. | Foto: PR Foto: PR

D66 richt schijnwerpers op inspirerende Leiderdorpse vrouwen

vrouwendag n Vrijdag 8 maart is internationale vrouwendag gevierd. Dit jaar heeft D66 Leiderdorp voor deze gelegenheid de schijnwerpers gericht op de vrouwen van Leiderdorp. Leiderdorpers hebben zelf nominaties ingestuurd om inspirerende Leiderdorpse vrouwen in het zonnetje te laten zetten.

Vrijdag 8 maart hebben Prachee van Brandenburg (raadslid D66 Leiderdorp) en Hester Barendse (burgerraadslid D66 Leiderdorp) Mariëtte Meulman bezocht om haar met bloemen en chocola te bedanken voor het regelen van leenrolstoelen in winkelcentrum Winkelhof. Mariëtte heeft doorzettingskracht getoond door in zeer korte tijd te zorgen dat er draagvlak, geld en een plek kwam voor deze leenrolstoelen. Niet alleen heeft zij daarbij haar vriendin Annelies Hoedt geholpen om de belofte aan haar zus om haar wekelijks naar het Winkelhof mee te nemen, waar te maken, ook heeft zij een tot nu toe in Leiderdorp onzichtbare doelgroep op de kaart gezet. Een topvrouw die tijd vrij gemaakt heeft om naast haar eigen bedrijf en volle agenda een steentje bij te dragen aan een meer inclusief Leiderdorp!

Daarna werd Laila Konstapel in het zonnetje gezet. Zij was genomineerd door Liesbeth Bakhaev om haar jarenlange inzet voor vluchtelingen en de families in haar buurt. Zo brengt ze oliebollen rond in haar straat tijdens de jaarwisseling en de rest van het jaar is een iedereen welkom voor een kop koffie. Deze Leiderdorpse ondernemerster van Hadassa Wellness en haar sieradenbedrijf staat altijd voor een ander klaar naast haar werk en haar jonge gezin. Haar drijfveer: wat je geeft daar krijg je veel meer voor terug. Ze heeft een groot hart voor de medemens.

Aan het eind van de dag bezocht Van Brandenburg, samen met mede-organisator Asia Koerten van deze actie, twee genomineerden in één gezin voor een persoonlijk bedankje. Leiderdorpse Igna van Dijk heeft Sophie (8 jaar oud) en haar moeder, Eveline van Koetsveld, genomineerd vanwege hun inzet voor kwetsbare jongeren én hun gezinnen. Sophie heeft met een statiegeldactie 300 euro verzameld voor de Stichting Ronald McDonald Huis Leiden die daarmee haar tuin beter geschikt kan maken voor de ouders van zieke kinderen. Eveline heeft samen met haar man door hard te lopen geld ingezameld voor Stichting Opkikker. Ze gaf aan dat ze jaarlijks opnieuw samen met haar gezin goede doelen uitzoekt die ze kunnen steunen. Ze is erg blij dat de vonk is overgeslagen naar haar dochter.

Prachee van Brandenburg was na afloop enthousiast: "Het was erg mooi om deze verhalen persoonlijk van deze vrouwen zelf te horen – mooie inspiraties en een geslaagde actie die we volgend jaar zeker zullen voortzetten om een gezicht te geven aan de inspirerende vrouwen in Leiderdorp."


Storm knakt boom in Bernhardstraat

De brandweer moest zondagochtend 10 maart in actie komen toen de storm een boom knakte in een perk aan de Leiderdorpse Bernhardstraat.  Het grootste deel van de boom werd opgevangen door een andere boom maar een grote tak kwam terecht op het dak van de naast het perk gelegen woning. De brandweer heeft de tak verwijderd. | Foto: Koen Jongen