Afbeelding
Foto:

Campagne 'Bob in de Sportkantine' van start

Alcoholvrij n De campagne Bob in de sportkantine is van start gegaan en loopt tot en met december 2019 in de regio's Holland Rijnland, Midden-Holland en MRDH regio Haaglanden.

De campagne spoort bezoekers van sportkantines aan om op een positieve manier alcoholvrij te rijden én met elkaar af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Naast de BOB-boodschap zal de campagne dit jaar ook de boodschap van fietsveiligheid uitdragen. Want of het nu gaat om de wandelende, fietsende of rijdende leden: iedereen moet veilig thuis komen na het sporten!

Meedoen

Elke sportvereniging kan haar maatschappelijke betrokkenheid tonen door op de volgende manieren gratis aan de campagne mee te doen:

• Gratis campagnepakket met promotiemateriaal voor in de kantine aanvragen;

• Een bezoekje van het campagneteam ontvangen tijdens een belangrijke wedstrijd, evenement of feestje op de club;

• Een IVA-training (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) voor al het barpersoneel;

• Een BOB-lijn. Dit houdt in dat er buiten bij de ingang of binnen in de kantine een streep gezet zal worden die mensen kunnen gebruiken om te 'testen' of ze nog recht kunnen lopen. Dit zal een gele streep zijn, en er zal de tekst bij staan 'Als je hier niet meer recht over kan lopen, heb je te veel gezopen'.

Aanmelden kan heel eenvoudig op www.rovzh.nl/bobsport.

Een echte Bob heeft 0% op!


Sporttoernooi voor harttrimmers

volleybal n De Harttrimvereniging Leiderdorp organiseert op de donderdagavonden 21 en 28 maart van 19.00 tot 22.00 uur het jaarlijkse sporttoernooi voor haar leden in Basalt (voorheen het Rijnlands Revalidatie Centrum) aan de Wassenaarse weg 501 in Leiden. De deelnemers nemen het in teams tegen elkaar op op het volleybalveld.

Het hele jaar door sporten daar leden van deze vereniging - allemaal mensen met hartklachten, (ex)patiënten en mensen die willen voorkomen dat ze klachten krijgen - onder deskundige en vertrouwde leiding van een sportleider en een verpleegkundige, die veel ervaring met hartpatiënten heeft. In kleine groepen werken de deelnemers aan hun conditie, kracht, souplesse en stabiliteit, waarna het uur afgesloten wordt met een partijtje volleybal. Geen competitie, niets moet, het plezier in bewegen en volleyballen op je eigen niveau staat voorop.

Het sporten in deze groepen is voor actieve mannen en vrouwen een veilige manier om in een gezellige sfeer te bewegen. Na afloop is er ruim gelegenheid nog wat te drinken en na te praten in het restaurant.

Cardiologen adviseren met klem om na een hartrevalidatie in het ziekenhuis, te blijven bewegen en sporten. Dit toernooi is bij uitstek een goede gelegenheid voor mensen (mannen en vrouwen!), die erover denken (weer) te gaan sporten, een kijkje te komen nemen in Basalt en in de toekomst misschien zelf mee te komen doen. De vereniging heeft plek voor nieuwe leden.