Afbeelding
Foto: PR

Met IVN gidsen de polder in

Excursie n De grutto's, wulpen en scholeksters zijn weer in de Leiderdorpse Munnikkenpolder. Op zondag 17 maart gaan de lokale IVN-gidsen op zoek naar deze weidevogels. Alle belangstellenden zijn welkom met hen mee te gaan. De excursie start om 16.30 uur; tegen die tijd komen de eerste vogels aan op de slaapplaatsen en dat is een spektakel.

Wie mee wil moet vanaf 16.20 uur onderaan de brug over de A4 in de polder zijn. De excursie wordt deels fietsend gedaan. Wie te voet is, kan zich steeds lopend bij de groep voegen. Houd er rekening mee dat het in de polder altijd kouder is dan in het dorp. Een kijker en/of een vogelboek en eventueel een paraplu zijn handig. Aanmelden is niet noodzakelijk.

De verzamelplek is te bereiken op verschillende manieren: door de Boomgaardlaan helemaal uit te lopen of te rijden - daar kan geparkeerd worden - en dan het pad naar het noorden te volgen; door vanaf de Willem-Alexanderlaan de opgang naar de brug over de A4 te nemen (schuin tegenover het gemeentehuis, fietsen of ± 10 minuten lopen); door komend vanuit het dorp via de Persant Snoepweg in noordelijke richting, net vóór de Munnikkenbrug het betonnen fiets- en wandelpad dat onder de A4 doorloopt, het Boomgaardpad, af te lopen.

Meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl of www.ivn.nl/afdeling/leidse-regio.


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 17 maart een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp.

Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.


Minibieb in de voortuin

boeken n Maaike en Joyce uit de Neptunus in de Leiderdorpse wijk Buitenhof hebben in hun voortuin een minibieb geopend.

Dit is een kleine 'boekenkast' waar iedereen uit de buurt welkom is om een boek te lenen, te ruilen of achter te laten. Uiteraard is dit gratis. Er zijn diverse boeken te vinden, van spannende thrillers tot kinderboeken en tijdschriften. Regelmatig word de minibieb aangevuld zodat het aanbod leuk en gevarieerd blijft. De minibieb is 24/7 open voor iedereen.

Minibieb Neptunus is ook op Facebook en Instagram te vinden. Daar wordt alle boekvoorraad up to date gehouden.