V.l.n.r. directeur Marcel Pfaff van Ballast Nedam West, wethouder Willem Joosten en directeur bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen feliciteren elkaar met het ondertekenen van het contract voor de realisatie van de nieuwbouw op de Driemasterlocatie. | Foto: J.P. Kranenburg
V.l.n.r. directeur Marcel Pfaff van Ballast Nedam West, wethouder Willem Joosten en directeur bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen feliciteren elkaar met het ondertekenen van het contract voor de realisatie van de nieuwbouw op de Driemasterlocatie. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Bouw Driemasterlocatie start komende zomer

n Half jaar vertraagd door afhaken Syntrus Achmea

bouwproject n Een half jaar later dan gepland gaat komende zomer, na de bouwvak, de eerste paal in de grond voor de bouw van twee appartementengebouwen, 'De Jonker' en 'De Ridder', op de Driemasterlocatie in Leiderdorp. De vertraging is opgetreden doordat vastgoedbelegger Syntrus Achmea, die De Ridder zou gaan exploiteren, zich uit het project heeft teruggetrokken.

Bouwer Ballast Nedam West heeft nu het contract van Syntrus Achmea overgenomen en zich verbonden binnen enkele maanden een nieuwe belegger te vinden. De gemeente Leiderdorp, woningcorporatie Rijnhart Wonen en bouwer Ballast Nedam tekenden woensdagmiddag 6 maart een contract voor de realisatie van het nieuwbouwproject op de hoek van de Engelendaal en de Vronkenlaan.

De Jonker en De Ridder

Het kleinste van de twee gebouwen, De Jonker met acht woonlagen, is van Rijnhart Wonen. Hierin komen 49 sociale huurwoningen. De andere woontoren, De Ridder krijgt negen woonlagen die plek bieden aan 49 vrije sector huurwoningen met een verwachte huur rond de 900 euro per maand. Beide woontorens liggen aan het water en hebben een robuuste uitstraling. De appartementen zijn gasloos en worden aangesloten op het Leidse stadswarmtenet van NUON. Tevens worden de appartementen voorzien van zonnepanelen op het dak.

Ballast Nedam West zal binnen enkele weken starten met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van het terrein. Als alles volgens planning gaat, worden de appartementengebouwen eind 2020 opgeleverd.

Voor de vrije sector huurwoningen kunnen belangstellenden zich melden via e-mail op info.bnw@ballast-nedam.nl. De sociale huurwoningen van Rijnhart Wonen (woongebouw De Jonker) worden aangeboden via het regionale woningtoewijzingssysteem 'hureninhollandrijnland.nl'. Wie in aanmerking wil komen, moet wel op deze website ingeschreven staan als woningzoekende.


Cursussen en lezingen bij de LVU

educatie n De komende weken biedt de Volksuniversiteit Leiderdorp weer verschillende cursussen en lezingen. Hieronder een greep uit het aanbod:

Franse chansons

Een cursus speciaal voor fans van Franse chansons en zangers van toen, als Charles Aznavour, Jacques Brel of Gilbert Bécaud, of juist van nu, zoals Zaz en Stromae. Tijdens deze cursus worden liedjes beluisterd, teksten gelezen en vertaald en vervolgens bediscussieerd in het Frans. Cursisten en docenten bepalen samen het programma. De cursus (6 lessen) start op dinsdag 19 maart, 15.30 – 17.00 uur.

Beginnend ondernemen

Wie net een eigen bedrijf is gestart, of dat van plan is, loopt tegen heel wat zaken aan, zoals het maken van een ondernemingsplan, de inschrijving bij de kamer van Koophandel, het aanvragen van een BTW-nummer, facturen opstellen en versturen, calculatie en uren schrijven en wat al niet meer. Ook moet de keuze gemaakt worden tussen een BV of een eenmanszaak (zzp-er). Daarnaast is het belangrijk een overzicht te hebben van kosten en baten: kennis van boekhouden is onontbeerlijk. In één workshop 'Beginnend ondernemen en inleiding boekhouden' helpt Peter Slingerland startende ondernemers op weg. Woensdag 20 maart, 19.00 – 22.00 uur.

Psychologie in het dagelijks leven

De docente neemt u mee in de belangrijkste stromingen in de psychologie uit heden en verleden. Beroemde experimenten en belangrijke grondleggers komen uitgebreid aan bod. Belangrijke onderwerpen zijn o.m. waarnemen, communicatie, ontwikkeling van de mens en ziektebeelden. Door kleine oefeningen en interactievormen gaat de psychologie leven en krijgt u een beeld van het brede vakgebied van de psychologie. De cursus (6 lessen) start op dinsdag 26 maart, 19.30 – 21.30 uur.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).

Artist Impression van de appartementengebouwen De Ridder en De Jonker.