NLDOET zoekt klussers

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Bij muziekschool de Doors, de nieuwe locatie van de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) aan de Berkenkade 7, hebben acht deuren en een muur hard een nieuwe laag verf nodig. Schilders zijn welkom op vrijdag 15 maart van 10.00 tot 16.00 uur.

In de speeltuin aan de Reviusdreef willen bewoners zaterdag 16 maart een vierde moestuinbak bouwen van stoeptegels. Hier wordt gewerkt van 10.00 tot 16.00 uur.

Manege Liethorp in De Bloemerd mag in het park extra grond gaan huren van de gemeente zodat de pony's en paarden vaker naar buiten kunnen. Vrijwilligers die mee willen helpen met klus- en snoei werkzaamheden zijn welkom op zaterdag 16 maart van 9.00 tot 16.00 uur.

In de natuurspeeltuin De Dwarstuin in de Bloemerd kan op zaterdag 16 maart gewerkt worden van 10.30 tot 15.30 uur. Er zijn verschillende klussen te doen: schoonmaken van de waterplaats en zand aanvullen op het strandje , snoeiwerk, herstellen wilgentunnel en opruim- en schoonmaak klussen. Er is speciaal iemand nodig die verstand heeft van het snoeien van fruitbomen.

Voor alle klussen geldt dat je niet de hele periode hoeft te werken; een uurtje de handen uit de mouwen steken kan ook. Opgeven kan via www.nldoet.nl (zoeken op 'Leiderdorp').


Debat in aanloop naar provinciale verkiezingen

Politiek n In de aanloop naar de Provinciale Staten verkiezingen presenteren journalisten Joost Vullings (EenVandaag) en Leendert Beekman (AD) op zaterdag 9 maart in de Leidse bibliotheek aan de Nieuwstraat het Make Provincial Great Again-debat.

Tijdens dit debat voelen zij zes lokale politici aan de tand die op de kieslijst van hun partij staan. Het gaat om Anna van den Boogaard (PvdA), Moniek van Sandick (CDA), Inez Staarink (SP) en Frederik Zevenbergen (VVD) uit Leiden, Ton van Rijnberk (D66) uit Noordwijk en Sinan Özkaya (Groen Links) uit Delft. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod, zoals wegenbouw, ruimtelijke ordening, milieu en cultureel erfgoed.

Vulling en Beekman zullen de kandidaten kritische vragen en stellingen over de provinciale politiek voorleggen. Daarmee moet helder worden wat er eigenlijk te kiezen valt tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart.

Het debat van aanstaande zaterdag vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur in de BplusC bibliotheek aan de Nieuwstraat 4 in Leiden. De toegang is gratis.


Plastic soup vissen met                 Merijn Tinga en Water Natuurlijk

campagne n Water Natuurlijk Rijnland, SUPschool Leiden en SUP CleanUP slaan zaterdag 9 maart in de Leidse binnenstad de handen ineen om plastic afval te verwijderen uit het water en van het land. Een vloot van suppers en kanoërs onder de bezielende leiding van plastic soup-surfer Merijn Tinga, lijstduwer van Water Natuurlijk, vist plastic uit de Rijn. Ondertussen gaan 'landrotten' aan de slag op de wal. De actie start om 12.00 uur bij de Catharinabrug.

Een van de uitdagingen voor de waterschappen voor de komende jaren is om alle plastic (micro- én macroplastic) uit het water te krijgen. Om dat doel te bereiken wil Water Natuurlijk dat het waterschap én haar bestuurders actief de samenwerking zoeken met inwoners, andere overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties in Rijnland. Zie ook www.waternatuurlijk.nl/rijnland