Rob Eijsackers (midden) kon tassen vol schoolspullen afleveren bij schooltjes in Gambia en Senegal.| Foto: PR
Rob Eijsackers (midden) kon tassen vol schoolspullen afleveren bij schooltjes in Gambia en Senegal.| Foto: PR Foto: PR

AH Santhorst helpt scholen in West-Afrika

verhaal n Leiderdorpers Sonja en Rob Eijsackers konden afgelopen winter dankzij de Albert Heijn vestiging op winkelcentrum Santhorst twee schooltjes in West Afrika steunen. Hieronder hun verhaal:

Ieder jaar in de zomer verkoopt Albert Heijn allerlei artikelen die nodig zijn voor weer een leerjaar op school. Attributen zoals pennen, potloden, geodriehoeken, vlakgummen, agenda's en schriften. Pal voor het begin van het nieuwe schooljaar worden deze spulletjes flink afgeprijsd.

Nu wil het geval dat mijn vrouw en ik in de wintermaanden november, januari en februari altijd in West-Afrika gaan overwinteren. In die periode bezoeken we scholen in Senegal en Gambia en helpen deze met tegen flinke korting gekochte schoolspulletjes van AH.

Wij vroegen ons echter af: wat zou er met de schoolspullen gebeuren die niet verkocht worden? We vroegen het aan de filiaalmanager van de AH vestiging in winkelcentrum Santhorst en legden meteen uit dat wij wel een goede bestemming voor de overgebleven spullen wisten. Prompt werden alle niet verkochte schoolattributen gratis aan ons ter beschikking gesteld. Door dit fantastische gebaar hebben wij twee schooltjes, een in het dorpje Stiletti in Senegal en een in het dorpje Busura in Gambia, aan de zo broodnodige spulletjes kunnen helpen .

Mede namens de leiding van beide scholen heel erg hartelijk bedankt.

Sonja en Rob Eijsackers


Koffiebijeenkomst 'Slapen, huilen, troosten'

CJG n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiderdorp organiseert koffiebijeenkomsten over bepaalde baby-thema's. Binnenkort het thema 'Slapen, Huilen, Troosten' voor ouders van baby's tot zes maanden.

Heeft je baby moeite met doorslapen? Weet je niet zeker wanneer en hoe je je baby kunt troosten? En waarom huilt je baby? Kun je je baby te veel verwennen? Deze en vele andere vragen kun je stellen aan de jeugdverpleegkundige van het CJG. Natuurlijk is je baby ook welkom.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 maart van 14.30 tot 16.00 uur in het CJG Leiderdorp aan de Karolusgulden 32. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl