Nieuws van de LVU

Educatie n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) biedt in maart weer een breed scala aan cursussen, lezingen en workshops. Hieronder een selectie:

Ontspul en krijg een opgeruimd huis

Gaat u binnenkort kleiner wonen? Heeft u problemen met uw huis opgeruimd te krijgen of om het na opruimen netjes houdt? Aan de hand van een aantal opruimregels en tips krijgt u in de workshop 'Ontspul een krijg een opgeruimd huis' handvatten hoe u bij u thuis alles op orde krijgt en houdt. Woensdag 13 maart, 9.30 – 11.30 uur.

Creatief schrijven voor beginners

In deze cursus van 6 lessen ontwikkelt u uw creativiteit en ontdekt u nieuwe wegen om tot schrijven te komen. In iedere les maakt u een begin met een opdracht die u thuis uitwerkt. Voorlezen van de geschreven teksten en deze samen bespreken zijn belangrijke onderdelen van de cursus. U leert van de docent en van elkaar. Schrijfervaring is niet nodig, het plezier in schrijven staat voorop. Start: dinsdag 12 maart, 10.00 – 12.00 uur.

Fotobewerking op uw smart phone

Deze twee workshops zijn een aanrader voor mensen die veel foto's maken met hun smartphone of tablet en niet weten dat er heel veel mogelijkheden zijn om de foto's te bewerken en zodoende tot een mooier resultaat te komen. Dinsdag 12 en 19 maart, 19.30 – 21.00 uur.

Het voormalig Rijksmuseum voor Natuurlijke Historie

Het gebouw aan de Raamsteeg in Leiden dateert van 1913. Het Rijksmuseum voor Natuurlijke Historie leidde tot 1976 een kwijnend bestaan als publieksmuseum, maar dat veranderde in de tachtiger jaren. Het pand werd verbouwd, maar nadat in 1998 het nieuwe gebouw van Naturalis in gebruik werd genomen, kwam het leeg te staan. Na aanpassing werd het opslag- en magazijnruimten voor musea. Na de lezing van Fons Verheijen wordt een bezoek aan het gebouw gebracht. Donderdag 14 maart, 10.30 – 12.30 uur.

Bezoek aan tentoonstelling 'Boerhaave'

Het Rijksmuseum Boerhaave heeft een tentoonstelling over de grote medicus Herman Boerhaave (1668 – 1738), in die tijd één van de bekendste mannen van Europa. Hij was een alleskunner: arts, anatoom, botanicus, scheikundige, humanist, onderzoeker, docent; hoogleraar in Leiden op drie van de vijf medische leerstoelen, rector magnificus, directeur van de Hortus. Lezing en, na koffie/thee, rondleiding: vrijdag 15 maart, 10.30 – 12.30 uur.

Franse chansons

Tijdens deze cursus beluisteren we liedjes van chansonniers van vroeger en nu, lezen en vertalen we de teksten en discussiëren we erover in het Frans. U stelt samen met de docente het programma samen. De cursus (6 lessen) start op dinsdag 19 maart, 15.30 – 17.00 uur.

Informatie en aanmelding

www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).