Dirk Bouman en Roald Laport ondertekenen de papieren voor de overname. | Foto: PR.
Dirk Bouman en Roald Laport ondertekenen de papieren voor de overname. | Foto: PR. Foto: pr.

Uitgeverij Verhagen BV neemt Leids stadsmagazine LOS over

n Media Combinatie Groot Leiden krijgt vorm

magazine n Uitgeverij Verhagen BV in Katwijk heeft per 1 maart 2019 LOS magazine, het stadsmagazine van Leiden overgenomen. Verhagen bestaat bijna 100 jaar en geeft meer dan 11 kranten uit in groot Leiden, de Kust- en Bollenstreek.

Directeur Dirk Bouman van Uitgeverij Verhagen: "Wij zijn een gezond mediabedrijf met lokaal zeer sterke titels rondom Leiden. In Leiden zelf zijn we pas kort actief. LOS is een bewezen titel met een aantrekkelijk format en groot bereik. Het ademt de liefde voor Leiden. Wij nemen die liefde graag op in onze familie. Daarnaast is het geweldig dat Roald Laport de komende jaren een rol gaat spelen als adviseur commerciële content en partnerships binnen ons bedrijf. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van zijn kennis, creativiteit, netwerk en liefde voor de stad."

Roald Laport – oprichter en voormalig uitgever LOS Magazine: "Het is geweldig dat het kindje waar mijn ondernemersavontuur 14 jaar geleden mee begon, een nieuw leven krijgt binnen dit prachtige mediabedrijf. En des te leuker dat ik de komende jaren een rol blijf spelen in de verdere ontwikkeling. Ondanks dat het aansturen van OWN agency mijn absolute passie is, stromen er ontegenzeggelijk papiervezels door mijn aderen. We hebben grote plannen en kunnen niet wachten om deze vorm te geven."

Vertrouwd format en groter bereik

LOS behoudt het vertrouwde format, maar transformeert naar een 'Vrijetijdskrant'. En gaat van 6 keer per jaar naar 11 keer per jaar. Daarnaast stijgt het bereik behoorlijk. Naast de vertrouwde displays in en om het centrum van de stad, worden de magazines in de omliggende wijken op de laatste dinsdag van de maand huis-aan-huis verspreid. Tevens wordt LOS - in dezelfde week - als bijlage mee verspreid met het Leiderdorps weekblad en Oegstgeester courant. Hierdoor stijgt de totale oplage naar meer dan 70.000 exemplaren.

Combinatie

De Leidenaar, die het brede nieuws uit Leiden verzorgt, gaat weer naar tabloidformaat, zoals de andere Nieuwsbladen van Uitgeverij Verhagen. De Leidenaar wordt de eerste drie weken van de maand huis-aan-huis verspreid, LOS de laatste week van de maand. LOS zal samen met de Leidenaar, het Leiderdorps Weekblad en de Oegstgeester Courant binnen Uitgeverij Verhagen de Media Combinatie Groot Leiden vormen.

De specificaties van alle titels zijn te vinden op www.grootleiden.com

Meer informatie over Uitgaverij Verhagen is te vinden op www.uitgeverijverhagen.nl


Opheffingsuitverkoop bij Almondehoeve

meubels n "Het is nog steeds mijn hobby; mooie meubels inkopen, opknappen en verkopen", vertelt een enthousiaste Eric van der Reijden van Almondehoeve Lifestyle & Antiek.

Tekst en foto: Willemien Timmers

Tijdens een wandeling door de uitgebreide winkel met zijn vele, mooie ruimtes (maar liefst drieduizend vierkante meter), weet de antiekkenner bij elke tafel en kast wel een mooi verhaal te vertellen.

"We zijn als familiebedrijf bijna vijftig jaar geleden begonnen en ook nu nog staat de winkel vol met mooie spullen uit onder andere Engeland, Spanje, India en China." De Almondehoeve verkoopt niet alleen maar antiek. Toch zijn de tijden veranderd. Koopgedrag en smaak van mensen zijn anders geworden. Het combineren van antiek en modern blijft echter. "We willen de komende jaren in een andere, afgeslankte vorm verder, en dus houden we een opheffingsuitverkoop waarbij alles in de showrooms tien tot zestig procent goedkoper uitvalt."

Bijzonder is de kennis en expertise in de winkel. "Onze restaurateur Herman Koolmoes bijvoorbeeld werkt hier al veertig jaar. U kunt bij ons ook uw eigen meubelen laten restaureren."

De Almondehoeve blijft een unieke zaak. "Wij zijn de enige zaak in Nederland met dit soort spullen. 'Het lijkt wel een museum', zeggen mensen soms. Zoek je iets moois voor in je interieur? Dan is dit dé tijd om voordelig iets moois aan te schaffen."

'We willen in een andere, afgeslankte vorm verder'

Er staan prachtige stoelen en banken, kasten, dressoirs, lampen, spiegels en veel decoratieve spullen, maar de meeste vraag is er toch wel naar eettafels en sidetables. "Voor tafels in elke maat kun je hier terecht." Daarnaast zijn er bij de Almondehoeve veel mooie cadeaus te vinden. "Vanaf 25 euro neem je al iets unieks mee naar huis. En alles is van goede kwaliteit, want er is al rommel genoeg", zegt Eric met een glimlach.

Almondehoeve • Van Almondeweg 2 • 2343 AA Oegstgeest • Tel. (071) 517 27 57 • www.almondehoeve.nl

 Eric van der Reijden.