Angel Daleman (midden) is in haar leeftijdscategorie momenteel de beste schaatsster van Europa. | Foto: Erik de Weerd
Angel Daleman (midden) is in haar leeftijdscategorie momenteel de beste schaatsster van Europa. | Foto: Erik de Weerd Foto: PR

Angel Daleman (11) wint Vikingrace

Schaatsen n Op de 500 meter is de Leiderdorpse schaatster Angel Daleman (11 jaar) het snelste meisje van Europa in haar leeftijdscategorie. Tijdens de Vikingrace, op 1 en 2 maart in Heerenveen, pakte zij de eerste plek via vier ritoverwinningen.

De Viking Race is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. Tijdens dit tweedaagse toernooi gaan zo'n 288 jonge schaatsers onderling de strijd aan in IJsstadion Thialf in Heerenveen. De deelnemers komen onder andere uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Polen, Italië, Oostenrijk, Wit Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië en Denemarken. Dit is ook wel het officieuze EK voor deze leeftijdgroepen.

puntenrecord

Angel reed verdeeld over de twee dagen viermaal een 500 meter. Dit deed zij in 42.53, 42.99, 41.96 (een toernooirecord) en 42.16. Hierna behaalde zij ook nog het puntenrecord met 169.640.
Met de viermaal winst toonde zij opnieuw met overtuiging aan dat ze in haar leeftijdscategorie op dit moment de beste rijdster is van Nederland en Europa.


LBC viert Koningsdag met Oranjedrive

bridge n De Leiderdorpse Bridge Club – kortweg LBC – viert Koningsdag met het spelen van een bridgedrive, 'Oranjedrive' geheten.

Deze bridge wedstrijd is niet alleen voor clubleden, maar voor iedereen toegankelijk. Plaats van actie is het eigen denksportcentrum van de LBC aan de Prins Bernhardstraat 1 in Leiderdorp. De wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 25 april 2019 en begint om 19.45 uur.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar macdevrind@gmail.com of telefonisch via 06 20219156. Er kunnen maximaal tachtig paren meedoen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 6,00 per paar, te voldoen bij binnenkomst. De opbrengst van de inschrijfgelden wordt geheel besteed aan prijzen en hapjes.

Denksport

Bridge is niet zo maar een denksport. Het spel wordt over de hele wereld gespeeld en overal wordt eenzelfde bridgetaal gesproken. De spelregels worden dan ook internationaal bepaald en vastgesteld. LBC is aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. Die bond werkt samen met de Schaak-, Dam-, Gobond, met het Nederlands Olympisch Comité, met de Nederlandse Sport Federatie en met de Vlaamse Bridge Liga.

Wie wil bridgen in clubverband of wil leren bridgen is bij de LBC aan het juiste adres. Kijk voor meer informatie op www.lbc-bridge.nl.