Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag, 7 maart, 20.00 uur

DARKEST HOUR

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen een van zijn zwaarste beproevingen doorstaan. Hij moet kiezen of hij met Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen.

Donderdag, 21 maart, 14.00 uur

OTEZ-MOI D'UN DOUTE

Als de 45-jarige weduwnaar Erwan per ongeluk ontdekt dat de man die hem opgevoed heeft, niet zijn echte vader is, gaat hij op zoek naar zijn biologische vader. Zijn zoektocht brengt hem naar de zeventigjarige Joseph, een man die kort zijn moeder kende. Erwan valt voor zijn charme.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl. Toegang: 7,50 p.p., donateurs: 5,00. Betaling: contant aan de zaal.


René Diekstra over 'moeder de vrouw' bij Kunstkring Leiderdorp

lezing n Dinsdag 12 maart staat de lezing bij Kunstkring Leiderdorp in het teken van de komende Boekenweek met het thema 'De moeder de vrouw'. Dit thema heeft heel wat stof doen opwaaien, ook omdat het Boekenweek geschenk en het essay door mannen geschreven wordt. De CPNB heeft dit thema echter bedoeld als ode aan de vrouw. Psycholoog en auteur René Diekstra (foto) zal inhaken op dit thema met zijn lezing 'Als moeder maak je het niet meer'.

Moederschap en opvoederschap raken meer op de achtergrond. Andere activiteiten en rollen zorgen voor meer persoonlijke ontwikkeling, sociaal aanzien en bewegingsvrijheid. Daardoor is spanning en onzekerheid ontstaan over de verdeling van tijd, aandacht en energie tussen de verschillende rollen van de vrouw. Dit kan schuldgevoelens, gedeprimeerdheid, depressie en burn-out veroorzaken. Blijkbaar hebben vrouwen (en hun mannen) nog onvoldoende houvast om hun veranderde positie in de maatschappij op een evenwichtige en bevredigende manier in te nemen. René Diekstra zal in zijn lezing en de daarop volgende discussie vooral aandacht besteden aan dit laatste.

De lezing vindt plaats in de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp en wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel De Kler. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur. Toegang voor niet-leden bedraagt 8 euro.


Lezing over 'Nieuw Licht op Leithon'

Ouderenbond n De Leiderdorpse afdeling van de ouderenbond KBO-PCOB organiseert dinsdag 12 maart een middag met lezing voor leden en belangstellenden. Voorzitter Bob Reidsma van de Stichting Leiderdorps Museum vertelt over de afgelopen weekend geopende tentoonstelling 'Nieuw Licht op Leithon, Leiderdorp in de vroege Middeleeuwen'. In het museum worden vele tientallen voorwerpen getoond die zijn gevonden in de grond van het voormalige Samsonveld naast tennispark De Munnik. Al die voorwerpen bij elkaar geven een mooi beeld van hoe de mensen leefden in de vroege middeleeuwen.

De middag vindt plaats in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp en begint om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur is er een inloop met koffie en thee. De toegang voor leden is gratis, niet-leden/belangstellenden betalen € 5,-.

René Diekstra | Foto: PR