Afbeelding
Foto:

Fraaie uitvoering van de Elias door Oratoriumvereniging Excelsior

muziek n Afgelopen zaterdag 23 februari bracht de Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior in een goed bezette zaal van het A4 zalencentrum het oratorium de Elias van Mendelssohn.

Op indrukwekkende wijze werd door solisten en koor met begeleiding van het Leiderdorps Kamerorkest het Bijbelse verhaal van Elia verteld, ondersteund door geprojecteerde schilderwerken van leerlingen van de Willem de Zwijgerschool. Excelsior verleent met koorwerken uit dit oratorium op zondag 17 maart a.s. om 17.00 uur nog haar medewerking aan de Eliasviering in de Dorpskerk. Daarna neemt het koor L'enfance du Christ van Hector Berlioz in studie. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te komen maken met koor en dirigent. Excelsior repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk aan de Eikenlaan in Leiderdorp.


Nieuwe blik op het begrip waarheid

toneel n Na het bejubelde stuk De Vader kunnen toneelliefhebbers opnieuw genieten van een toneelstuk van de bekroonde jonge Franse schrijver Florian Zeller.

Florian Zeller zet je aan het denken. De Waarheid is een originele komedie over twee ontrouwe stellen, gespeeld door Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Een vermakelijke, verontrustende, must-see voorstelling die je laat nadenken over het begrip waarheid: brengt deze verlichting of niet? Als je denkt dat je weet wat er speelt, begint het pas echt… De voorstelling is 9 maart te zien in de Leidse Schouwburg

De Waarheid

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

Florian Zeller

De Waarheid is een originele comedy van Florian Zeller. De in Parijs geboren roman- en toneelschrijver heeft het talent om zijn publiek te verbazen. Met zijn theatervoorstellingen heeft hij al verschillende belangrijke toneelprijzen op zijn naam gezet. Na de bejubelde voorstelling De Vader zet de jonge schrijver je wederom aan het denken. Hij laat je opnieuw kijken naar het begrip waarheid en de waarde van verborgen kennis.

Algemene informatie

De Waarheid wordt geproduceerd door MORE Theater Producties. De voorstelling is 9 maart te zien in Leiden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) of rechtstreeks via het theater.

Voor meer informatie over de voorstelling: www.moretheater.nl


Optreden ensemble Duo Ambiguity in Verpleeghuis Leythenrode

muziek n Op zaterdag 2 maart 2019 geeft het ensemble Duo Ambiguity een concert in Verpleeghuis Leythenrode. Het concert begint om 14:45 uur in de Pyramide en wordt georganiseerd door Stichting Muziek in Huis.

Het ensemble, bestaande uit Anna Britala op viool en Aris Georgakopoulos op piano, brengt een gevarieerd programma. Het doel van de twee muzikanten is om klassieke muziek toegankelijk maken voor een breed publiek. Kom dus eens luisteren naar werken van Brahms, Johann Strauss jr. en Scott Joplin!
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Verpleeghuis Leythenrode, Stichting Vrienden van Leythenrode, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

Duo Ambiguity bestaat uit Anna Britala en Aris Georgakopoulos | Foto: PR