George Eliot, by Samuel Laurence. | Foto: PR
George Eliot, by Samuel Laurence. | Foto: PR Foto:

Lezing over George Eliot's Middlemarch

boeken n Mayflower Bookshop organiseert op zondag 24 februari een lezing over het wereldberoemde de 19e eeuwse roman Middlemarch van de Engelse auteur George Eliot (1819 – 1880), ter gelegenheid van Eliot's 200ste geboortedag.

Eliot's romans worden nog steeds gelezen, en de meeste zijn ook al minstens één keer verfilmd, maar vooral Middlemarch (1872) wordt beschouwd als een tijdloos meesterwerk uit de Britse romangeschiedenis.
Het boek was al vanaf de eerste publicatie een bestseller, en meer recente schrijvers als Virginia Woolf, Martin Amis en Julian Barnes vonden het misschien wel de beste, meest 'volwassen' roman in de Engelse taal ooit. Gastspreker dr. Wim Tigges, gespecialiseerd in de 18e- en 19e eeuwse roman, zal een lezing (in het Nederlands) verzorgen over dit onderwerp. Deze wordt gevolgd door een voorlezing van een gedeelte uit het boek in het Engels.
Aanvang: 16.00. Toegang: gratis. Mayflower Bookshop, Breestraat 142, Leiden. Meer info:
www.mayflowerbookshop.nl.


Cobblestone Stories

film n Ontdek Leiden door de ogen van een buitenstaander, de Amerikaanse professor Antropologie Mark Neupert. In 2017 werd zijn documentaire Cobblestone Stories heel positief ontvangen door bezoekers en pers.
Op zondag 24 februari om 15.00 uur vertonen Erfgoed Leiden en Kennispodium071 de documentaire opnieuw in BplusC Bibliotheek Nieuwstraat. Mark Neupert zal de film toelichten en vertellen over de vervolgfilm die hij aan het maken is. Na afloop is er tijd om hem vragen te stellen.
Kijk voor meer informatie en de trailer op cobblestonestories.org.
Zondag 24 februari, aanvang 15.00 uur. Locatie: BplusC Bibliotheek Nieuwstraat 4, Leiden. Toegang: gratis. Voertaal is Engels.


Concert Marekerk

muziek n Zaterdagmiddag 23 februari bespeelt Willeke Smits het orgel in de Marekerk. Het concert begint om 16.00 uur. Op het programma staan werken van Marpourg, Krebs, Rameau en C.P.E. Bach.

Vrije toegang. Deurcollecte na afloop. Zie voor meer informatie www.marekerk.nl/muziek.