Winter-wandelen door Houtkamp en Heemtuin

wandelen n Er valt heel wat te beleven in de winterse natuur (hoewel winters?). Loop daarom op zondag 17 februari mee met deze wandeling, die wordt geleid door IVN-gidsen.Er is aandacht voor de diverse manieren waarop planten en dieren de winter doorkomen. Wellicht zijn de voorbodes van de lente al zichtbaar in de vorm van vroeg bloeiende struiken en planten. Neem vooral een loep of verrekijker mee als u die heeft. De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Startpunt is het Milieu Educatief Centrum (MEC) buiten aan de zijkant van het gebouw de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110. Na afloop kunt u voor iets warms - vanwege de verbouwing – helaas niet terecht in het MEC, maar u kunt natuurlijk wel uitwijken naar een andere gelegenheid. Deelname aan de wandeling is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer info: www.natuureducatie.nl en op www.ivn.nl/leiden.


Doorstappen in Lentevreugd

wandelen n Op zondag 17 februari om 10:00 uur gaan IVN gidsen op stap in Lentevreugd een binnenduingebied dat de overgang vormt tussen de duinen en de polders. Het is de eerste rondleiding van het jaar in een reeks van wandelingen. Gezien het winterseizoen is het een doorstapwandeling met het accent op het beleven van het winterlandschap. Welke kleuren vallen op, hoe staan de planten er bij en hoe gaat het met de aanwezige grote grazers en andere dieren? De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is kosteloos. Naast warme kleding is in deze tijd van het jaar waterdicht schoeisel aan te bevelen. Het terrein kan behoorlijk drassig zijn. Start: parkeerterrein Lentevreugd aan de Katwijkseweg 19a bij de rotonde tegenover het golfterrein in Wassenaar. Meer informatie:
www.ivn.nl/leiden .


Klaverjassen

kaarten n Op 16 februari organiseert buurtvereniging Zijlkwartier in het buurthuis aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp weer een koppelklaverjas-avond. De avond begint om 20.00 uur. De kosten voor de deelnemers bedragen € 3 per persoon. Er wordt in drie rondes gespeeld om mooie prijzen. Tijdens de koppelklaverjasavond wordt ook een loterij gehouden. Wilt u komen kaarten maar bent u alleen? Bel dan even naar Paul Overdijk (06-43469088). Hij zal dan proberen u te koppelen aan een speler die ook alleen is.


Trimloop

lopen n Op zondag 17 februari organiseert NL..ML een trimloop over de afstanden 3, 7, 10 ,14, 17 en 21 kilometer. De inschrijfkosten bedragen € 2.00 tegen administratiekosten en € 3.00 met herinnering en loterij. .Inschrijven aan de kantine van tuinvereniging Cronesteijn aan de Vrouwenweg, 2232 LM in Leiden. Start om 10.30 uur. Info: 06-1085852. www.ideoma.nl/nlml