Samenwerking Unplugged Sessions op Open Podium Qbus

leiden n Het Open Podium in de Qbus gaat op vrijdag 15 februari een samenwerking aan met Unplugged, die informele open mic-avonden onder de noemer Unplugged Sessions organiseert.

Unplugged is deze winter 'op tour' langs de mooie plekjes in de stad. Deze maand sluiten ze aan bij het Open Podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in de Qbus (BplusC Muziekhuis, Middelstegracht 123, Leiden). De avond begint om 21.00 uur, de toegang is gratis. Het doel van het Open Podium is om, net als bij de Unplugged Sessions, muzikaal talent in de stad een podium te geven. Naast diverse singer-songwriters uit Leiden en omgeving staan dichter Rik van Boeckel en duo Oorcontact op vrijdag 15 februari ook op het Qbus-podium.
Rik van Boeckel is een Leidse dichter/percussionist die eind vorig jaar 'Beweeg als een strateeg' uitbracht, een poëziebundel met cd. Riks gedichten liggen dicht tegen rap en liedkunst aan. Hij draagt zijn gedichten voor, zichzelf begeleidend op diverse percussie-instrumenten zoals de djembé en melodische percussie. In de jaren tachtig genoot hij bekendheid als popdichter, in 2004 won hij de Leidse Poetry Slam. Als percussionist is hij actief in diverse formaties.
Oorcontact is een geïmproviseerde elektronische muziekgroep uit Leiden. Het duo bestaat uit Maarten Wesselius en Tristan "Lama Waaien" die elkaar in 2014 hebben ontmoet bij de Impro-sessies bij de Pletterij in Haarlem en bij de R:IP-sessies van de Rotterdamse Improvisatie Poel. Ze spelen gitaar en synthesizer en sturen dit door zelfgemaakte muzieksoftware, en weven daarmee een avontuurlijk en geïmproviseerd klanktapijt dat je meevoert naar een andere wereld.

Wil jij zelf een keer op het Qbus-podium staan? Alle disciplines zijn welkom: muziek, dans, toneel, cabaret, poëzie.
Meld je aan via amateurkunst@BplusC.nl!


The Florida Project in Lokhorstkerk

film n Op woensdag 20 februari wordt vanaf 20.00 uur de film The Florida Project in de Leidse Lokhorstkerk vertoond.

The Florida Project toont de achterkant van de Amerikaanse droom door de ogen van Moonie, de brutale, energieke zesjarige dochter van ex-stripper Halley. Regisseur Sean Baker laat in deze film niet alleen het Disneysprookje botsen met streetwise werkelijkheid. Hij toont ook het belang van mededogen voor mensen in een kwetsbare positie. De film begint om 20 uur in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1 in Leiden; aansluitend is er een nagesprek. Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.