RCL kreeg twee tegengoals te verwerken. | Foto: J.P. Kranenburg
RCL kreeg twee tegengoals te verwerken. | Foto: J.P. Kranenburg Foto:

Velocitas pakt belangrijke punten

korfbal n Velocitas heeft goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de eerste klasse. Uit bij MIA in Amersfoort werd de tweede helft erg spannend maar gingen de Leiderdorpers naar huis met 2 punten op zak: het werd 18 - 23.

Met Tom Glasbeek in de basis kwam Velocitas nog op een 1 - 0 achterstand. Toch was het Velocitas dat net zoals vorige week tegen Antilopen heer en meester was van de beginfase. Met goals van onder andere Mitchell de Boer en Simone Laman werd er al snel een voorsprong opgebouwd. Na ongeveer 10 minuten spelen staat Velocitas met 1 - 5 voor. Vanaf dat moment kreeg ook MIA meer grip op de wedstrijd. De 2e goal van de ploeg uit Amersfoort verscheen op het scorebord, waarna beide ploegen het resterende part van de eerste helft aan elkaar gewaagd waren. Met twee snelle treffers na rust leek Velocitas de wedstrijd te beslissen. Maar ook bij korfbal geldt: de bal is rond. De Amersfoortse ploeg begon aan een inhaalslag waar Velocitas lange tijd een antwoord op schuldig bleef. Bij een stand van 18 - 19 leek het even op een herhaling van de wedstrijd tegen Antilopen uit te lopen. Het was de sterk spelende Christel Zwanenburg die de stand weer naar een veilige marge van 3 bracht. Max Verschoor en Nick van der Zee namen in de slotfase Velocitas op sleeptouw en trokken de overwinning over de streep. De 2 heren van Velocitas speelden een ijzersterke wedstrijd en waren voor Velocitas de matchwinners van de avond. Eindstand: 18 - 23 in het voordeel van Velocitas. Met de 2 punten op zak staat Velocitas nu 5 punten verwijderd van de nacompetitie. De Leiderdorpers zijn nog niet helemaal veilig maar het lijkt er nu sterk dat er ook volgend seizoen gewoon weer 1e klasse gespeeld wordt.