Afbeelding
Foto:

Agenda Filmhuis Leiderdorp

Donderdag, 21 februari 2019, 14.00 uur

Me Before You

Louisa Clark woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder een duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige creatieve 26-jarige van baan naar baan. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld als ze weer switcht van baan.

Donderdag, 07 maart 2019, 20.00 uur

Darkest Hour

Slechts enkele dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen een van zijn zwaarste beproevingen doorstaan en kiezen of hij met Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen.

Donderdag, 21 maart 2019, 14.00 uur

Otez-moi d'un Doute

Als de 45-jarige weduwnaar Erwan per ongeluk ontdekt dat de man die hem opgevoed heeft, niet zijn echte vader is, gaat hij op zoek naar zijn biologische vader. Zijn zoektocht brengt hem naar de zeventigjarige Joseph, een man die kort zijn moeder kende. Erwan valt voor zijn charme.

Plaats: De Sterrentuin,
Theater Toverlei,
Van Diepeningenlaan 110,
Leiderdorp
Toegang: € 7,50 pp.
Donateur € 5,00 pp.
Reserveren: info@filmhuisleiderdorp.nl of aan de zaal.
Betaling contant
en gepast aan de zaal.


Nieuwe workshop 'Dikke Dames' schilderen in het Zijlkwartier

schilderen n De dikke dames zijn terug. Na het succes van de workshop 'Dikke dames' schilderen vorig seizoen was er veel vraag naar een nieuwe workshop bij Buurtvereniging Zijlkwartier. Dus komt die er.

Er wordt gewerkt aan de hand van voorbeelden. Schilderervaring is niet nodig. Wij helpen je graag met het opzetten van je schilderij waarna je zelf aan de slag gaat met Acrylverf. Na 2 uur ga je naar huis met je eigen creatie. De workshop is inclusief materiaal en een kopje koffie of thee. U wordt verwacht op maandag 18 februari van 19.30 tot 21.30 uur in de hobbyruimte van buurthuis Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19 te Leiderdorp. Prijs voor leden: € 15,00. Prijs voor niet-leden: € 20,00

Er is plaats voor ongeveer 10 personen. De workshop gaat door bij een opgave van minimaal 4 personen. Opgeven is alleen mogelijk via het e-mailadres

buurthuis@zijlkwartier.nl.


COV Excelsior brengt de 'Elias'

muziek n Op zaterdag 23 februari voert COV Excelsior uit Leiderdorp de 'Elias' van Felix Mendelssohn Bartholdy uit. Het concert vindt plaats in het A4 Zalencentrum aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp.

Het verhaal van de Elias bestaat uit teksten ontleend aan de Bijbel waarin er grote droogte is in Israël en Baäl aangeroepen wordt om regen te brengen. In dit werk hoort men, met name in de koren, de invloed van Bach en Handel. Maar door de dramatiek die Mendelssohn in dit werk weet te leggen, zou men dit stuk ook kunnen betitelen als een Bijbelse opera. De Elias is geschreven voor koor, acht solisten en een orkest. Vanwege deze grote bezetting wordt de Elias maar weinig uitgevoerd. Voor Excelsior is het daarom ook een bijzonder concert waarmee ze een groot publiek hoopt te bereiken.
Bijzonder is ook de samenwerking met de Willem de Zwijgerschool. De leerlingen uit de bovenbouw maakten grote schilderwerken gebaseerd op het verhaal van Elias. Deze schilderwerken zullen tijdens de uitvoering geprojecteerd worden en worden ook tentoongesteld. Muzikale medewerking aan het concert wordt verleend door Claudia Patacca en Kitty Janssen, sopraan; Marie Anne Jacobs en Elisa de Toffel, alt; Jan-Willem Schaafsma en Carlos Negrin Lopéz, tenor en Bas Kuijlenburg en Wim van Diemen als bas. De begeleiding komt van het Leiderdorps Kamerorkest en de algehele leiding is in handen van dirigent Hans van der Toorn. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang, inclusief programma en consumptie, bedraagt 22,50 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van het koor, via www.covexcelsiorleiderdorp.nl en voor het concert aan de zaal.

Op 23 februari voert COV Excelsior de 'Elias' van Felix Mendelssohn Bartholdy uit. | Foto: PR