Toch tegemoetkoming voor SCw

subsidie n De stichting Sociaal Cultureel werk Leiderdorp (SCw) heeft uiteindelijk toch nog een bedrag van 57.500 euro gekregen van de gemeente Leiderdorp. Daarmee kan de opheffing van de stichting netjes worden afgerond.

Het werk van het SCw is per 1 januari dit jaar overgenomen door Incluzio Leiderdorp en de stichting zou met ingang van 2019 dan ook geen subsidie meer krijgen. Daar had SCw bezwaar tegen gemaakt, omdat het personeel dat per 1 januari is ontslagen, wel recht heeft op een vergoeding. En daarvoor had de stichting niet voldoende geld in kas.

Bij de onafhankelijke Regionale Commissie Bezwaarschriften ving het SCw echter bot. In december kwamen de stichting en de gemeente er toch samen uit. Het college van B en W besloot te stichting tegemoet te komen met een aanvullende subsidie.

Faillisement afgewend

Daarmee heeft gemeente geholpen het faillissement van de stichting SCw af te wenden. "Met dit geld kunnen we alles netjes afwikkelen en de stichting vervolgens opheffen", aldus SCw-bestuurslid Hanneke De Winter.