Thomas, Lars, Guido en Mendel met de berg kerstbomen die ze hebben opgehaald in de Kerkwijk. | Foto: M. Shaw
Thomas, Lars, Guido en Mendel met de berg kerstbomen die ze hebben opgehaald in de Kerkwijk. | Foto: M. Shaw Foto: fam. Shaw

Kerstbomen voor 50-cent munten

inzameling n Het zou zomaar een record kunnen zijn. Thomas, Lars, Guido en Mendel uit de Koningstraat hebben in de Kerkwijk maar liefst 91 kerstbomen opgehaald. Woensdagmiddag 9 januari konden ze die inruilen tegen een muntje van 50 cent per stuk. Wat toch een leuk zakcentje opleverde.

Over het hele dorp verspreid waren er woensdag zestien plekken waar kerstbomen en vuurwerkresten ingeleverd konden worden. En die werden druk gebruikt. Er werden in totaal 2628 bomen en 106 zakken vuurwerkafval ingeleverd, anderhalf keer zo veel als vorig jaar toen de teller bleef steken op 1743 bomen en 72 zakken.

Vroeger leverde een boom of een zak vuurwerkresten een lootje op waarmee geldprijzen tussen de 10 en 250 euro gewonnen konden worden. Maar vorig jaar werd dat systeem overboord gegooid en betaalden de mannen van de gemeentewerf direct een halve euro per boom of zak. De nieuwe werkwijze sloeg aan en is dan ook dit jaar geprolongeerd.

Het overgrote deel van de bomen is de versnipperaar in gegaan. De houtsnippers die dat oplevert, komen weer goed van pas om de paden in onder meer sportpark De Bloemerd mee te bedekken.