Afbeelding
Foto: PR

Activiteiten in bieb rond Nationale Voorleesdagen

kinderen n Ook in de Leiderdorpse bibliotheek gaan de Nationale Voorleesdagen binnenkort weer van start met activiteiten rondom het Prentenboek van het Jaar en de speciaal samengestelde prentenboeken TopTien. Prentenboek van het Jaar 2019 is Een huis voor Harry van Leo Timmers.

Op de woensdagen 23 januari en 30 januari om 14.30 uur wordt er voorgelezen met de Kamishibai (een vertelkastje). Natuurlijk wordt hiervoor het prentenboek van het jaar uitgekozen. In Een huis voor Harry gaat de hoofdpersoon, kater Harry, liever niet naar buiten want binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op donderdag 24 januari van 14.30 tot 15.00 uur geeft docent Margriet Bloem de workshop Beeldend Bezig voor peuters en kleuters. Blom gaat aan de slag met het prentenboek Een huis voor Harry. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via www.bit.ly/beeldendLD.

Peuters en kleuters die lid worden van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen een vingerpopje van Een huis voor Harry (zolang de voorraad strekt). Kinderen tot 13 jaar zijn gratis lid van de BplusC bibliotheken. Kijk voor meer informatie op www.BplusC.nl.

De Leiderdorpse BplusC bibliotheek is gevestigd aan de Van Diepeningenlaan 110 (gebouw De Sterrentuin).


Nieuws van de LVU

educatie n Creatieve cursussen en leerzame lezingen, de Volksuniversiteit Leiderdorp biedt het allemaal. Hieronder twee voorbeelden:

Creativiteit met collages - In de korte cursus 'Collages' (3 lessen) worden de mogelijkheden van het collage verkend. Met behulp van 'knippen en plakken' worden interessante kunstwerken gemaakt. Dit kan echt van alles zijn, er zijn geen opgelegde regels. Door combinatie met tekenen en schilderen leren de cursisten gaandeweg veel over compositie en kleurgebruik. En door met eigen handen beelden te knippen, te plakken, te schilderen en zo samen te stellen, ontstaat een heel persoonlijk product.

Start: donderdag 24 januari, 10.00 – 12.00 uur.

Lezing 'Feiten over gezondheid zoeken en vinden op Internet - Het aanbod aan informatie over gezondheid op Internet is groot. De vraag is hoe je voorkomt te verdwalen. Hoe vind je niet te veel en niet te weinig? En heel belangrijk: klopt alles wel wat op Internet staat? In deze lezing worden, aan de hand van een door de docent gekozen onderwerp, de stappen behandeld die je moet zetten om goede informatie te vinden. Iedereen kan bij deze lezing meedenken en meedoen, je hoeft niet gestudeerd te hebben of handig te zijn met Internet.

Maandag 4 februari, 14.00 – 16.00 uur.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau aan de Splinterlaan 156, 2352 SM te Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).


Rust en bezinning bij CBI

cursus n In de vaak grauwe wintermaanden legt het Leiderdorpse Centrum voor Bezinning en Inspiratie juist nadruk op rust en bezinning. Zo organiseert het CBI vanaf dinsdag 22 januari in de Scheppingskerk (Van Poelgeestlaan 2 ) de cursus 'aandachtig leven' onder leiding van Sijma Rasser. De cursus, om de week en van 19.30 tot 21.30 uur, beslaat zeven dinsdagavonden met huiswerkopdrachten. Vragen als 'Wat bezielt je?' en 'Waar word je gelukkig van?' behoren tot het lesmateriaal. Ook is er in de cursus aandacht voor ademhalingstechnieken. De kosten bedragen € 35, inclusief de uitwerking van de opdrachten.

Retraitedag

Het CBI organiseert op zaterdag 26 januari in de Dorpskerk van 10 tot 17 uur een Klooster Retraitedag. Het thema luidt: 'Geborgen in een nieuw licht'. Onder leiding van Liesbeth van Meeteren en Sijma Rasser gaan de deelnemers op zoek naar hun innerlijke kracht en naar geborgenheid. De kosten, inclusief koffie, thee en lunch, bedragen € 30. Kijk op www.cbileiderdorp.nl voor informatie en aanmelding.


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 20 januari een koppelklaverjasmiddag aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.