Afbeelding

Brandweer vist portemonnee uit afvalcontainer

De brandweer kwam zaterdagmiddag 12 januari tegen half 5 in de Leiderdorpse wijk Buitenhof een oudere vrouw te hulp die bij het weggooien van afval per ongeluk ook haar tas mèt portemonnee in een ondergrondse container had gegooid. Die portemonnee bevatte behalve geld ook al haar pasjes.

De brandweer kreeg de container open en wist met behulp van een hark de tas te pakken te krijgen. De vrouw was de brandweermannen zeer dankbaar.

                | Foto: Koen Jongen


Teveel bassen bij Vriendenfeesten

geluidsoverlast n De bassen van de versterkers stonden veel te hard afgesteld bij de Vriendenfeesten in het Leiderdorpse park De Houtkamp op 7, 8 en 9 september vorig jaar. Dat vindt de huurdersbelangenvereniging Laan van Berendrecht. Het bestuur van de vereniging vraagt het college van burgemeester en wethouders voortaan in de vergunningverlening voor muziekfeesten in het park op te nemen dat met name de bas-beat geluiden een stuk zachter moeten.

De vereniging heeft een enquête gehouden onder de haar leden, bewoners van drie van de woontorens die grenzen aan het park. Daaruit bleek dat dertig procent veel hinder had ondervonden van de harde muziek. "We zijn niet kinderachtig maar dit was te erg", liet een van de leden weten.

Voorzitter Jos Mulder had zijn klachtenbrief al begin oktober naar het college verstuurd maar heeft daar nooit antwoord op gekregen. Daarom stuurde hij begin januari nog een brief met het verzoek om een reactie, zodat het verenigingsbestuur haar leden daarover kan informeren tijdens de algemene ledenvergadering op 21 februari.

raadsvragen

Naar aanleiding van die tweede brief vraagt fractievoorzitter Hugo Langenberg van de Lokale Partij Leiderdorp het college waarom de vereniging nog geen antwoord heeft gehad, en wat dat antwoord gaat worden.


Stijging huizenprijzen in Leiderdorp blijft achterlopen op rest Leidse regio

woningmarkt n Een half jaar geleden constateerde De Leeuw Makelaardij al dat de huizenprijzen in Leiderdorp minder stijgen dan in de rest van de Leidse regio. Dat is nog steeds het geval, zo blijkt uit de laatste editie van Zicht op de Woningmarkt, de kwartaaluitgave van de makelaardij.

Volgens De Leeuw zijn de huizen in Leiderdorp wat goedkoper door een gebrek aan aansluiting met de groeiende expatmarkt in de Leidse regio. Leiden, Oegstgeest en Voorschoten zijn veel populairder bij expats wat de huizenprijzen daar extra opdrijft.

De gemiddelde verkoopprijs van tussenwoningen in Leiderdorp was in het laatste kwartaal van 2019 met net boven de 315.000 euro ongeveer gelijk aan een half jaar geleden. De gemiddelde verkoopprijs van appartementen is wel flink gestegen en ligt nu op ruim 250.000 euro. Ook de prijzen per vierkante meter voor deze segmenten lagen historisch hoog, voor appartementen op ruim 2.500 euro en voor tussenwoningen op bijna 2.875 euro. Maar, zoals gezegd, in Leiden, Oegstgeest en Voorschoten betaal je nog een stuk meer. In de Leidse regio is alleen in Zoeterwoude het gemiddelde prijsniveau lager dan in Leiderdorp.


Automobilist rijdt lantaarnpaal uit de grond

Een automobilist heeft vrijdagmiddag 11 januari rond 14.50 uur aan de Van der Valk Boumanweg in Leiderdorp een lantaarnpaal finaal uit de grond gereden.

De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De bestuurder raakte niet gewond. | Foto: AS Media

Afbeelding