Fitness voor mensen met een beperking

Bewegen n GSC 'De Sleutels' heeft bij haar fitnesslessen enkele plekken beschikbaar voor mensen met een beperking.

De Sleutels biedt fitness met apparaten die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met diverse handicaps. Ook senioren die willen bewegen zijn van harte welkom. Onder gespecialiseerde professionele begeleiding kan naar vermogen getraind worden.

De lessen zijn wekelijks op dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur bij Gemiva SVG, Locatie Sport Gading, Hoogmadeseweg 54a in Leiderdorp. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via telefoon 071-5415923 of e-mail Robvanweesel@gmail.com. Na aanmelding vindt eerst een zorgvuldige intake plaats, om de training optimaal af te stemmen op de mogelijkheden van de sporter.


Hollen Met Han heeft nog plek voor hardlopers

Hardlopen n 'Hollen Met Han' is met 120 deelnemers van start gegaan. De populaire hardloopcursus kan in zijn 21ste jaargang nog enige aanhakers plaatsen, want de zeven trainingsgroepen zaten zaterdag bij de eerste bijeenkomst nog niet helemaal vol.

Het doel van Hollen Met Han - met de Zoeterwoudse naamgever Han Kulker opnieuw als boegbeeld - is om beginnende en licht-ervaren hardlopers geleidelijk voor te bereiden op twee Leidse voorjaarsklassiekers: de Singelloop (vrijdag 5 april) en de Leiden Marathon (18 en 19 mei). Dat gebeurt door tweewekelijkse bijeenkomsten, afwisselend bij Leiden Roadrunners Club, Leiden Atletiek of in de duinen.

Deskundige clubtrainers begeleiden de groepen en voorzien de cursisten van huiswerk. Ook kunnen deelnemers aan Hollen Met Han gebruikmaken van de sportmedische faciliteiten van beide verenigingen en de laatste twee maanden voor de Leiden Marathon extra trainingen volgen.

Wie zich wil aanmelden voor de cursus kan dat doen via hollenmethan@hotmail.com De kosten bedragen 95 euro, inclusief startnummers voor Singelloop en een onderdeel van de Leiden Marathon, een hardloopshirt en pastaparty.

De eerstvolgende clinic is zaterdag 26 januari van 9.00 tot 11.00 uur op atletiekbaan Leidse Hout, Antonie Duycklaan 9a, 2334 CE Leiden.


Trimloop NL..ML

Hardlopen n Op zondagochtend 22 januari organiseert NL..ML een trimloop over de afstanden 3, 7, 10,14, 17 en 21 kilometer door polderpark Cronesteyn.

De inschrijfkosten bedragen 2 euro tegen administratiekosten en 3 euro met herinnering en loterij. Inschrijven aan de kantine van tuinvereniging Cronesteyn aan de Vrouwenweg in Leiden. De start is om 10.30 uur. Bel voor meer informatie met 06-10858523 of kijk op www.ideoma.nl/nlml.