Tientallen vragen voor ombudsteam PvdA

jaaroverzicht n In 2018 heeft het ombudsteam PvdA Leiderdorp tientallen hulpvragen ontvangen. Verreweg de meeste daarvan hadden te maken met zorg, zo blijkt uit het jaaroverzicht 2018 van het ombudsteam.

Heel veel vragen gingen over het verkrijgen van juiste zorg. Die zijn door het ombudsteam beantwoord of doorverwezen. De laatste maanden is het aantal vragen over het verminderen van het aantal uren voor hulp in de huishouding toegenomen.

Ook heeft het ombudsteam zich ingezet in bemiddelingen bij ambtelijke kwesties, private kwesties en schuldvragen. Door de juiste begeleiding en advies konden zij mensen verder helpen.

PvdA Leiderdorp heeft het ombudsteam enkel jaren geleden opgezet met als doel om individuele klachten van inwoners van Leiderdorp te behandelen. Iedereen met individuele geschillen, problemen of zaken met (overheids-)instanties wordt geholpen. Het team verleent advies en/of helpt bij het vinden van een oplossing.

Het ombudsteam behandelt verschillende soorten klachten of problemen op onder meer het gebied van wonen, sociale zaken, belastingen, (jeugd)zorg etc. Hiermee vormt het team een aanvulling op het werk van de raadsleden die doorgaans weinig tijd hebben voor individuele zaken.

Het team is bereikbaar voor iedereen, dagelijks van 20.00 tot 21.30 uur op telefoonnummer 06 48261740 of 06 22082001 of via e-mail ombudsteam@pvdaleiderdorp.nl. Zie ook de website www.pvdaleiderdorp.nl.


Tweede leven overtollige spullen

inzamelpunt n Woningontruiming CVS B.V. in Zoeterwoude Rijndijk is sinds november 2018 inzamelpunt voor verschillende goede doelen.

Wie overtollige spullen kwijt wil, kan ze hier inleveren om ze een tweede leven te geven. Het gaat om de volgende spullen:

- Oude brillen. Deze gaan naar opticien Pearl die de brillen naar Ghana (Afrika) verscheept voor mensen die ze daar kunnen gebruiken;

- Fietsen Deze worden opgehaald door EasyFiets, het zeer vriendelijk geprijsde fietsenlease en-verhuurbedrijf;

- Oude kleding. De kleding wordt opgehaald door ReShare, een onderdeel van het Leger des Heils;

- Oud gereedschap. Dit gaat naar GeredGereedschap;

- Zorgmiddelen, denk aan een douchestoel, rollator, wandelstokken en dergelijke. Dit wordt opgehaald door de Zorgmiddelenoutlet Midden Nederland;

- Platen, singels en platenspelers. Deze worden opgehaald door Vinyl Voor Elkaar;

- Boeken. Deze worden opgehaald voor een tweedehands sectie in een boekenhandel.

Het sorteercentrum aan de Energieweg 51 te Zoeterwoude Rijndijk is geopend voor donaties op woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.


Koppelklaverjassen in Zijlkwartier

Kaartavond n De Leiderdorpse Buurtvereniging Zijlkwartier organiseert op 19 januari een koppelklaverjas-avond in het buurthuis aan de Van der Marckstraat 19. De avond begint om 20.00 uur. De kosten voor de deelnemers bedragen 3 euro per persoon.

Er wordt in drie rondes gespeeld om mooie prijzen. Tijdens de koppelklaverjasavond wordt ook een loterij gehouden.

Wie wil komen kaarten maar geen kaartpartner heeft, kan bellen naar Paul Overdijk (06-43469088). Hij probeert dan een koppeling te maken met een speler die ook alleen is.