Zelf leren fermenteren

Workshop n Op maandagavond 14 januari kan in Activiteitencentrum Gading een workshop fermenteren gevolgd worden.

Fermenteren is niets anders dan eten gecontroleerd laten rotten met behulp van gisten, bacteriën, schimmels of enzymen. Zuurkool is bijvoorbeeld gefermenteerde witte kool en kaas is gefermenteerde melk. Er worden verschillende varianten van fermenteren besproken en meerdere varianten gemaakt, (groente en zuivelfermentatie).

Iedere deelnemer gaat naar huis met drie potten die thuis verder gaan fermenteren.

De workshop wordt gegeven in de Bakery van Gading aan de Griffioen 15 in Leiderdorp. De kosten zijn € 50,00 inclusief alle materialen. Mail of bel voor Meer informatie of aanmelden naar info@ansbosmangewichtsconsulente.nl of 06-55564319 (spreek eventueel voicemail in).


Schilderen met acrylverf

Cursus n De populaire cursus acrylverf schilderen op doek, bij de Crea Kwasten, van Buurtvereniging Zijlkwartier, start weer op woensdag 16 januari 2016.

Deelnemers leren kleuren mengen, composities maken, stillevens en landschappen en abstract schilderen, maar zijn natuurlijk ook vrij om kun eigen onderwerpen te kiezen.

De cursus van bestaat uit twaalf lessen op de woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Er wordt drie keer in de maand geschilderd.

Opgeven kan bij docente Annewil Broek, tel. (071) 5896430 of per e-mail buurthuis@zijlkwartier.nl. Via dit telefoonnummer en e-mailadres kan ook informatie aangevraagd worden over data en kosten.


Cursus mantrazang en stiltewandeling

bezinning n In de vaak grauwe wintermaanden legt het Centrum voor Bezinning en Inspiratie juist nadruk op rust en bezinning. Zo organiseert het CBI vanaf donderdag 10 januari om de twee weken een cursus mantrazang in de Dorpskerk (Hoofdstraat 19), geleid door muziektherapeut Mariëtte Burm. Door mantra's te zingen komen de kracht van eenvoud, muziek, herhaling en stilte samen. De andere data zijn 24 januari, 7 en 21 februari (19.30 -21.00 uur). De kosten bedragen € 6,- per keer of bij voorinschrijving voor alle avonden € 20,-.

Daarnaast organiseert het CBI elke derde woensdag van de maand een zogeheten Stiltewandeling. De eerstvolgende 'stille tocht', in een rustig tempo ruim een uur genieten van het wandelen in harmonie, is woensdag 16 januari om 10 uur vanuit de Dorpskerk. Na afloop is napraten mogelijk onder het genot van een eenvoudige lunch. De kosten voor wandeling, lunch, koffie en thee zijn € 5,-.

Informatie en aanmelding: www.cbileiderdorp.nl