De Vrienden samen met Sven Vletter van het PC Hooftcollege (2e van links) en Vriend van de Vrienden Kees van Haasteren (4e van rechts).
De Vrienden samen met Sven Vletter van het PC Hooftcollege (2e van links) en Vriend van de Vrienden Kees van Haasteren (4e van rechts). Foto: Johan Kranenburg

Vrienden vervullen kerstwens

De leerlingen van het PC Hooftcollege in Leiderdorp, die kampen met problemen als autisme en angststoornissen, kunnen in het nieuwe jaar nieuwe spellen kopen die hen helpen bij het trainen van allerlei sociale vaardigheden. Deze kerstwens, die werd ingediend door leerlinge Lidewei uit de MAVO eindexamenklas, kan worden vervuld dankzij een gift van 500 euro van de Stichting Vrienden

van het Oude Dorp. De cheque werd zaterdag 22 december uitgereikt in café De Hollandsche Tuyn.

Bij diezelfde gelegenheid reikte voorzitter Fried de Rave van de Vrienden een beeldje uit aan de 'Vriend van de Vrienden', een blijk van waardering voor iemand die zich bijzonder inzet voor de stichting. Dit jaar werd Kees van Haasteren van Van Haasteren Motors BV zo in het zonnetje gezet.

Kerstnachtviering Houtkamp

Op het grote veld in park De Houtkamp kwamen op 24 december zo'n 1500 mensen samen om kerstliederen te zingen en naar de kerstboodschap te luisteren. Het was de vierde keer dat de Protestantse Gemeente Leiderdorp een laagdrempelige kerstavondviering voor het hele dorp organiseerde, waarbij het weer het voor de derde maal toeliet dit in de openlucht te doen. In de dienst spraken jongeren vredewensen uit. Muziekvereniging Tamarco begeleidde de samenzang en het optreden van een tienkoppig kerstkoor. Dominee Esther de Paauw verkondigde de kerstboodschap en burgemeester burgemeester Laila Driessen sprak over 'een lichtje zijn voor anderen'.