Wethouder Willem Joosten na zijn eerste ritje op de waterglijbaan.
Wethouder Willem Joosten na zijn eerste ritje op de waterglijbaan. Foto: Johan Kranenburg

Terugblik op staartje 2018

Het laatste Leiderdorps Weekblad met regulier nieuws verscheen op woensdag 19 december. De verslagen van de gebeurtenissen in Leiderdorp in het staartje van 2018 hebben we vanzelf-

sprekend wel gepubliceerd op onze website (www.leiderdorpsweekblad.nl) maar ze zijn nog niet in druk verschenen. Daarom hier alsnog een kleine selectie. (Foto's: J.P. Kranenburg)

Relatief rustige jaarwisseling

De jaarwisseling is in Leiderdorp relatief rustig verlopen. De politie moest achtmaal op pad voor jaarwisseling gerelateerde incidenten. Een jaar eerder was dat twaalf maal. Ook de brand-

weer had het rustiger dan vorig jaar. Toen moest tienmaal uitgerukt worden, nu waren er vier meldingen. Daaronder was wel een flinke voertuigbrand met ontploffing aan de Dennenschans.

Wethouder opent waterglijbaan

18,22 seconden. Zo lang deed de Leiderdorpse sportwethouder Willem Joosten (VVD) er donderdagochtend 27 december over om van de ruim 42 lange vernieuwde waterglijbaan in zwembad De Does af te roetsjen. Waarmee de nieuwe attractie meteen officieel geopend was.

De nieuwe glijbaan lijkt op het eerste gezicht op het oude, maar een ritje wordt een totaal andere ervaring. Dat dankzij instelbare licht- en geluidseffecten, een tijdmeting die aanmoedigt om glijrecords te breken en ingebouwde 'touch points' waarbij het de bedoeling is er zoveel mogelijk van aan te raken onderweg naar beneden. Bovendien is de glijbaan ook nog eens goed geïsoleerd en daarmee een stuk duurzamer dan de vorige.