Jonge karateka's van Sportcentrum van Houdt demonstreren de technieken die ze hebben geleerd. | Foto: PR
Jonge karateka's van Sportcentrum van Houdt demonstreren de technieken die ze hebben geleerd. | Foto: PR Foto: PR

Karateka's doen examen

Karate n Bij het Leiderdorpse sportcentrum van Houdt vonden de afgelopen weken karate examens plaats onder leiding van leraar Robin Zwaan. De karateka's vermaakten het publiek met stoot- en traptechnieken, weringen en kata's, De geslaagden zijn: groene slip - Swart, Tezerdi, Le Fèvre en Kemme; groene band - Loïs van Putten; half gele band - Pianelli, Roseleur, Gil Forza. en Sznapka; oranje slip - Luuk van der End, Barashi, Marcellus en Elkhouly; oranje band - Gil Biraud en DonnaTeerlink; bruine band - Sakthivel Ghandimathi.


De Spotvogels start 2019 met spetterend toernooi

badminton n BC De Spotvogels uit Leiderdorp luidde 2019 woensdag 2 januari in met een druk bezet Nieuwjaarstoernooi. Behalve deelnemers van De Spotvogels en zustervereniging BC Shuttlewoude uit Zoeterwoude waren voor het eerst ook badmintonners van BC de Merenwiek uit Leiden van de partij.

In de wedstrijden bepaalde kaartloting de teamsamenstelling. Na twee rondes werden de deelnemers opgesplitst in twee sterkteklassen zodat ze zoveel mogelijk tegen tegenstanders van hetzelfde niveau konden spelen.

De winnaar in de A-klasse was geen verrassing: Martijn Vonk speelde als vanouds en heeft zich ook niet ingehouden. Maar de grootste verrassing was wel de winnaar van de B-klasse: dit werd het jeugdlid Jasper van Veenendaal!

Op de foto de twee trotse winnaars, Martijn en Jasper.


Voorbereiden op marathons

hardlopen n In het kader van de voorbereiding op de Rotterdam marathon en de Leiden (halve) marathon stond zondag 6 januari een 10 km wedstrijd in het hardloopschema. Een grote groep afgevaardigden van de Leiderdorpse loopgroep VanDrielRunners nam deel aan de kleinschalige Meerhorstloop in Stompwijk, georganiseerd door de voetbalvereniging Stompwijk92. De VanDrielRunners namen deel aan de 5 km, 10 km en 15 km. De organisatie had een fraaie route uitgezet door de omliggende polder. Onder fraaie weersomstandigheden werden persoonlijke tijden verbeterd. Na afloop smaakte de erwtensoep voortreffelijk!

Op de foto alle deelnemende VanDrielRunners.

Afbeelding
Afbeelding