Podologen Wim en Mark van Zijp flankeren hun 10.000ste klant (met bloemen) en zijn vader. | Foto: J.P. Kranenburg
Podologen Wim en Mark van Zijp flankeren hun 10.000ste klant (met bloemen) en zijn vader. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Tienduizendste nieuwe klant voor podologiepraktijk Van Zijp

Mijlpaal n Podologiepraktijk Van Zijp heeft 2018 afgesloten met een bijzondere mijlpaal. De allerlaatste klant van het afgelopen jaar was de tienduizendste nieuwe klant op de locatie aan de Splinterlaan in Leiderdorp.

Sinds 2010 hebben vader en zoon Wim en Mark van Zijp, hier en in Oegstgeest, hun podologiepraktijk. Het familiebedrijf is ooit begonnen door vader Wim. Hij werkt sinds 2000 als podoloog op diverse locaties in Leiden, Alphen aan den Rijn, Oegstgeest en Leiderdorp. Zijn zoon Mark begon in 2013 als podoloog, in hetzelfde jaar dat ook Audrey Berbee in de praktijk kwam werken.

De drie podologen hebben samen een brede ervaring met diverse klachten aan voeten, knieën en rug. Klanten kunnen in de praktijk terecht voor het aanmeten van steunzolen, op maat gemaakt voor sport-, wandel-, werk- en dagelijks schoeisel.

De steunzolen worden door de podologen zelf gemaakt in de werkplaats achterin de praktijk. Daardoor kunnen zij alle klanten op maat bedienen. Naast de steunzolen maken zij ook ortheses, hulpmiddelen voor de gewrichten of wervelkolom.

Iedere klant is even belangrijk, maar vader en zoon vonden de tienduizendste klant extra speciaal. De veertienjarige I.W. Brand bleek achteraf niet geheel onbekend. De jongen zelf was nog nooit bij podologiepraktijk Van Zijp geweest maar zijn ouders en oudere broer bleken wel al lange tijd vaste klant. "Echt fijn om te merken dat we er steeds nieuwe klanten bij krijgen door de goede ervaringen van andere klanten'', zeggen vader en zoon Van Zijp. "Sporters, ouderen, kinderen, we hopen voor iedereen iets te kunnen betekenen.''


MKB-Nederland zoekt ondernemers met een mening

onderzoek n In heel het land wordt deze weken onderzocht hoe 'ondernemersvriendelijk' Nederlandse gemeenten zijn. In de gemeente Leiderdorp worden nog enkele tientallen plaatselijke ondernemers gezocht die online een korte, volledig anonieme vragenlijst willen invullen.

De gemeente heeft baat bij een gezond bedrijfsleven, voor werkgelegenheid, lokale welvaart en een gevarieerd winkel- en dienstenaanbod. Verbetering van het lokale ondernemersklimaat is dan ook het belangrijkste doel van de verkiezing tot MKB-Vriendelijkste Gemeente van Nederland.

In deze verkiezing, die MKB-Nederland iedere twee jaar organiseert, spreken lokale ondernemers zich middels een tiental vragen uit over het mkb-beleid en de servicegerichtheid van hun gemeente.

In de gemeente Leiderdorp is het onderzoek op dit moment in volle gang, maar worden nog redelijk wat ondernemers gezocht die de vragen anoniem willen beantwoorden. Dat kan via de website www.mkbvriendelijkstegemeente.nl en duurt ongeveer drie minuten.

In maart 2019 worden voor de vijfde keer de winnaars binnen diverse categorieën bekendgemaakt. Bij de laatste editie was Rijssen-Holten de landelijke winnaar en was Apeldoorn de MKB-Vriendelijkste Stad.


Gratis advies voor ondernemers

klankbord n Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen op vrijdag 11 januari terecht in het Leids Handelshuis voor gratis en onafhankelijk advies van ervaren oud-ondernemers.

Adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord zijn daar van 14.00 uur tot 16.00 uur aanwezig.De vrijwillige en onbetaalde OKB adviseurs werken belangeloos en onafhankelijk. Zij geven advies op allerlei terrein: bij de start van een bedrijf, marketing, financieel advies, opvolging, bedrijfsbeëindiging of faillissementspreventie.

Het Leids Handelshuis is gevestigd aan de Stationsweg 26 – 28 in Leiden (boven de VVV). Kijk voor meer informatie op de website: www.ondernemersklankbord.nl.


Bloemenhof breidt uit

verbouwing n De klanten zullen hun ogen uitkijken, belooft eigenaar Pieter Straathof van Bloemenhof. De bloemenzaak in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof gaat vrijdag 11 januari weer open na een uitgebreide verbouwing.

"Op kerstavond hebben we de hele winkel leeggeruimd en na kerst is alles eruit gesloopt, behalve de vloer", vertelt de bloemist. "Het interieur wordt totaal vernieuwd en is straks helemaal van deze tijd." Bloemenhof krijgt er ook 20 vierkante meter ruimte bij waarmee het totaal op 170 vierkante meter komt. "Behoorlijk groot voor een bloemenzaak", weet Straathof.

De uitbreiding geeft Straathof de kans zijn assortiment uit te breiden. Daarbij wil hij vooral inspelen op nieuwe trends. Zoals de verkoop van losse bloemen voor zelf samen te stellen boeketten.

Op 11 en 12 januari viert Bloemenhof de heropening met "gigantische aanbiedingen, waar iedereen vrolijk van wordt", aldus Straathof.

Nieuw is dat de winkel straks ook elke zondag open is, van 12 tot 5 uur.