Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag, 17 januari, 14.00 uur

HAMPSTEAD

De Amerikaanse weduwe Emily Waters kan zich moeilijk focussen op de dingen die aandacht nodig hebben: haar appartement, haar financiën en zoon. Ondanks de hulp van haar goede vriendin Fiona, wil ze niet toegeven aan het feit dat ze door het leven zwerft.

Donderdag, 7 februari, 20.00 uur

THE 15:17 TO PARIS

Op 21 augustus 2015 was de wereld in de ban van een verijdelde terroristische aanslag op

Thalys-trein 9364 naar Parijs. Een aanslag die werd voorkomen door drie dappere Amerikanen.

Regisseur Clint Eastwood brengt de levens van deze drie in beeld.

Donderdag, 21 februari, 14.00 uur

ME BEFORE YOU

Louisa Clark woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder een duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige creatieve 26-jarige van baan naar baan. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld als ze weer switcht van baan.

Donderdag, 7 maart, 20.00 uur

DARKEST HOUR

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen een van zijn zwaarste beproevingen doorstaan. Hij moet kiezen of hij met Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen.

Donderdag, 21 maart, 14.00 uur

OTEZ-MOI D'UN DOUTE

Als de 45-jarige weduwnaar Erwan per ongeluk ontdekt dat de man die hem opgevoed heeft, niet zijn echte vader is, gaat hij op zoek naar zijn biologische vader. Zijn zoektocht brengt hem naar de zeventigjarige Joseph, een man die kort zijn moeder kende. Erwan valt voor zijn charme.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl. Toegang: 7,50 p.p., donateurs: 5,00. Betaling: contant aan de zaal.


Bert Tieleman zingt liedjes van Jules de Corte

Nieuwjaarsconcert n Tijdens het door de ouderenbond KBO-PCOB afdeling Leiderdorp georganiseerde nieuwjaarsconcert op dinsdagmiddag 15 januari brengt Bert Tielemans een hommage aan Jules de Corte (1924-1996).

De Corte was liedschrijver, componist, zanger en dichter en werd in Nederland en België vooral bekend met liedjes als Ik zou wel eens willen weten, Hallo Koning Onbenul en Als je overmorgen oud bent.

Het concert wordt gehouden in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 te Leiderdorp. De inloop is vanaf 14.00 uur, het concert begint om 14.30 uur.

Voor leden van de ouderenbond is de toegang gratis. Voor niet- leden kost deze middag € 5,-. Hierbij is koffie, thee en een drankje na afloop inbegrepen.

Indien mogelijk opgeven voor 12 januari bij Wim Rijsbergen, tel. (071) 5238917, Guy Maris, tel. (071) 3626845 of Marianne van der Bijl, tel. (071) 5897110.


Avond over Bob Marley

Benefiet n Liefhebbers van Bob Marley en reggae kunnen vrijdag 11 januari hun hart ophalen. Dan verzorgt Mike van der Linde, een van de grootste Bob Marley- en reggaekenners ter wereld, een avond over de artiest met de toepasselijke titel: 'Babylon By Bus: Bob Marley& The Wailers in Nederland'.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Leiderdorpse Wellhalo Foundation, die zich inzet voor schoon en veilig drinkwater in Oost-Gambia en wordt ondersteund door BplusC. De opbrengst gaat naar de Wellhalo Foundation.

Onderdeel van de avond is een boekpresentatie over het eerste en enige fotoboek over Bob Marley in Nederland, geschreven door Martijn Huisman met foto's van popfotograaf Gijsbert Hanekroot. Ook geven Mike van der Linde en Martijn Huisman een Multimediashow met zeldzame opnames. Verder is er een optreden van de reggaeband ZionGrooves uit Rotterdam.

De avond vindt plaats in het Leidse Muziekhuis, zaal Qbus, ingang Middelstegracht 123 in Leiden. De zaal gaat open vanaf 20.15 uur, aanvang 21.00 uur. De toegang is €15 per persoon. Kijk op www.wellhalo.com voor meer informatie.

De voorstellingen in het Filmhuis zijn razend populair dus reserveren wordt aangeraden. | Foto: J.P. Kranenburg