Afbeelding
Foto: PR

Wensen

Ze zijn nu nog vers en volop voorradig, de goede voornemens en beste wensen voor 2019. Zeker tot Driekoningen zijn ze kakelvers. Daarna wordt het toch snel minder. En vooral: dan is het de vraag wat er van die goede voornemens terecht komt.

Honden, zouden die goede voornemens hebben? Wensen voor het nieuwe jaar? Vele hondenliefhebbers zijn overtuigd van de slimheid en intelligentie van vooral hun eigen viervoeter(s), dus het zou zo maar kunnen! Platform Hondenvrienden Leiderdorp maakte een korte rondgang om hondenwensen te peilen.

"Tja, daar vraag je zowat", is de eerste reactie van de bedachtzame beagle Boris."Ik denk daar natuurlijk weleens over na, maar je bent de eerste die me ernaar vraagt. Nou, dan is mijn grootste wens misschien toch wel extra ruimte om vrij en los rond te lopen, denk ik. Ja, meer en grotere losloopgebieden in Leiderdorp, die zou ik wel willen in 2019."

"Sluit ik me bij aan!", mengt de pedante dwergpoedel Daphne zich in het gesprek. "En dan hoeft het niet om alles of niks te gaan, maar dan kan de groene ruimte misschien ook slim gedeeld worden. U kent het verschijnsel time-sharing, neem ik aan? Nou, daar zie ik veel in. Samen op een slimme manier de beschikbare ruimte van Leiderdorp delen en benutten, dat zou toch moeten kunnen!"

"Helemaal mee eens, vrienden", rondt het kittige kooikerhondje Kyra af. "Maar als ik mag, wil ik toch nog even een heel andere wens noemen. Niet direct voor ons, maar wel een puntje waarop we worden aangekeken en aangesproken. Inderdaad, ja: hondenpoep. Het zou mooi zijn, als onze baasjes dat in 2019 netjes opruimen. Het moet sowieso, en is een kleine moeite. Toch? Als dat eens wat beter zou lukken, in 2019. Daar zou echt iedereen baat bij hebben!"

En ze gingen weer elk hun eigen weg, trippelend of sjokkend, snuffelend of met de kop fier omhoog. Vol goede voornemens en beste wensen, op naar een voor mens en dier hopelijk gezond en gelukkig 2019...

Zie ook Facebook Platform Hondenweer – HVL

Meer en grotere losloopgebieden in Leiderdorp, dat is de wens van veel Leiderdorpse honden voor 2019, zo concludeert het Platform Hondenvrienden Leiderdorp na een kleine rondgang. | Foto: PR

Afbeelding