Nieuws van de LVU

educatie n Ook in het nieuwe jaar biedt de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) een gevarieerd programma van lezingen, workshops en cursussen. De LVU is vanaf 14 januari gevestigd in het voormalige gebouw van Stichting Pluspunt aan de Splinterlaan 156.

Creatief

De LVU heeft haar creatieve programma uitgebreid. In de cursus Tekenen voor beginners (drie lessen, op woensdagochtend 16, 23 en 30 januari) leert u enkele basistechnieken waarmee u snel aan de slag kunt. Maar natuurlijk kunt u ook aanschuiven bij onze cursussen Aquarelleren en Aquarelleren en tekenen. In verband met de grote belangstelling komt er, naast de al langer lopende cursus op dinsdagmorgen, een tweede cursus Tekenen en schilderen – diverse technieken, op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. De cursus Collages is in twee korte cursussen gesplitst en het programma bevat nu twee korte cursussen Model- en portrettekenen. Opnieuw is er een workshop Origami en komt er een speciale Paasworkshop Origami. Er zijn er drie Themaworkshops vilten en de succesvolle workshops Glasmozaïek en Glassieraden maken staan weer op het programma.

Talen

De LVU biedt zoals steeds een gevarieerd talenprogramma aan: Engels, Frans en Italiaans op beginners- en gevorderdenniveau, maar ook Chinees, Latijn en Pools. Nieuw is de cursus Reisgids voor Italië – taal, cultuur en keuken. In 7 lessen leert u voldoende Italiaans om op vakantie goed uit de voeten te kunnen.Het programma Dutch for foreigners en Nederlands als 2e taal (NT2) bestrijkt nu het gehele traject van beginners tot zeer gevorderden die willen opgaan voor de staatsexamens NT2.

Lezingen en cursussen

Het programma Moderne Architectuur biedt lezingen over én bezoeken aan oude, beeldbepalende Leidse gebouwen die recent ingrijpend zijn vernieuwd, zoals het Kamerlingh Onnesgebouw en de Sterrewacht. Maar er is meer: de lezingen van Dick de Boer over onderwerpen uit de Middeleeuwse geschiedenis, of de cursus Zoeken naar uw verborgen familieverleden, waarin u leert hoe u de geschiedenis van uw familie in kaart brengt. Spectaculair is het college waarin u Alles over het heelal in één dag voorgeschoteld krijgt.

In de Provence staan nog veel gebouwen uit de oudheid, zoals de beroemde Pont du Gard. De Grieken stichtten al in de 7e eeuw voor Chr. de havenstad Marseille. Vanaf de 2e eeuw voor Chr. kwamen de Romeinen en later maakte het gebied als deel van het Romeinse Rijk een grote bloeiperiode door. Diana de Wild neemt u in vier lezingen mee naar oudheid in de Provence. Start: dinsdag 15 januari, 10.00 – 12.00 uur.

Nieuw zijn de cursussen Meditatie en beweging die al op vrijdagochtend 11 januari beginnen.

En dat is nog maar een kleine greep uit de meer dan 85 cursussen. Vraag de voorjaarsbrochure met het complete programma aan bij de LVU.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: (071) 5411732 of op het LVU-bureau, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).