Didos van Dam. | Archieffoto: J.P. Kranenburg
Didos van Dam. | Archieffoto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Van Dam kondigt vertrek aan als voorzitter LOV

nieuwjaarsreceptie n De Leiderdorpse Ondernemersvereniging had woensdag 2 januari de primeur met de eerste nieuwjaarsreceptie van Leiderdorp. LOV voorzitter Didos van Dam kondigde er zijn vertrek aan. Het is op dit moment nog niet bekend wie zijn opvolg(st)er wordt.

Door: Rutger Hondelink

Van Dam is op dit moment bezig met zijn tweede termijn van drie jaar bij de LOV en blijft tot eind dit jaar aan als voorzitter. In een telefoongesprek licht hij later toe dat zijn werk als zelfstandig interim financieel directeur nu meer van hem vraagt dan voorheen. Hij is daarnaast ook een actieve vrijwilliger, onder andere als voorzitter van de Raad van Toezicht van kinderopvangorganisatie Floreokids en als bestuurslid bij de Oranjevereniging. De toegenomen belasting vraagt, volgens van Dam, om het maken van keuzes.


Alrijne weer in de zwarte cijfers

gezondheidszorg n De financiële positie van Alrijne Zorggroep ziet er weer rooskleurig uit. Om personeel mee te laten delen in deze positieve ontwikkeling, ontvangen alle medewerkers een cadeaubon van 100 euro.

Alrijne, dat in Leiderdorp een ziekenhuis en een verpleeghuis heeft, stond enkele jaren flink in het rood maar sluit in 2018 af in de plus. "Na de naweeën van de fusie en de operatiekamers van locatie Leiden die maandenlang buiten dienst waren in 2017, zien we sinds september 2017 een opgaande lijn. Doordat de zorgprocessen beter lopen, hebben we weer veel patiënten kunnen helpen." aldus Mark de Jong, lid raad van bestuur van Alrijne Zorggroep.

Alrije kan dankzij de goede financiële situatie blijven investeren, onder meer in de vernieuwing van het operatiecomplex in locatie Leiderdorp en de aanschaf van de MRI en CT scans.