•	De vrijwilligers van VluchtelingenWerk namen afscheid van teamleider Maureen van den Brink (met bloemen) en van elkaar. |  Foto J.P. Kranenburg.
• De vrijwilligers van VluchtelingenWerk namen afscheid van teamleider Maureen van den Brink (met bloemen) en van elkaar. | Foto J.P. Kranenburg. Foto: Johan Kranenburg

Welzijnsorganisaties nemen afscheid

Het was in december een maand van afscheid nemen. Doordat de gemeente Leiderdorp het welzijnswerk per 1 januari 2019 heeft uitbesteed aan het bedrijf Incluzio, verdwijnen met ingang van het nieuwe jaar de overbodig geworden organisaties die dat werk tot nu toe deden. En zo was er op woensdagavond 12 december een afscheidsreceptie van het Sociaal Cultureel werk in gebouw Dwars in de Bloemerd. Diezelfde avond was er een bijeenkomst in de consistorieruimte van de Scheppingskerk waar de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Leiderdorp herinneringen ophaalden en afscheid namen van elkaar (foto). Donderdag 13 december organiseerde Pluspunt de allerlaatste Dank je Welbijeenkomst met diner voor de vrijwilligers waar zo'n 115 genodigden aanschoven.