V.l.n.r. fractievoorzitters Bart Hoenen (VVD), Mirjam van der Stelt (CDA) en Hugo Langenberg (LPL) en beoogd wethouders Angelique Beekhuizen (LPL), Willem Joosten (VVD) en Jeff Gardeniers (CDA).
V.l.n.r. fractievoorzitters Bart Hoenen (VVD), Mirjam van der Stelt (CDA) en Hugo Langenberg (LPL) en beoogd wethouders Angelique Beekhuizen (LPL), Willem Joosten (VVD) en Jeff Gardeniers (CDA). Foto: Johan Kranenburg

LPL smeedt coalitie met VVD en CDA

Na weken van onderhandelen werden de LPL, VVD en CDA het begin mei eens. De drie partijen, goed voor 11 van de 21 zetels in de gemeenteraad, gaan samen een coalitie vormen. Op 3 mei werd het concept-coalitieakkoord gepresenteerd. Opvallende punten: er wordt op de rem getrapt bij de omvorming van De Sterrentuin tot sociaal maatschappelijk centrum, een aantal voorgenomen verkeersmaatregelen gaat de ijskast in en deze raadsperiode zullen geen stappen gezet worden richting een fusie met de regiogemeenten. Op de foto v.l.n.r. fractievoorzitters Bart Hoenen (VVD), Mirjam van der Stelt (CDA) en Hugo Langenberg (LPL) en de op 28 mei geïnstalleerde wethouders Angelique Beekhuizen (LPL), Willem Joosten (VVD) en Jeff Gardeniers (CDA).