Broederlijk bijeen, de sterren van RCL en het Nederlands Elftal. Met in de ING shirts de oud-internationals, v.l.n.r. Henk Warnas, Dick Schoenaker, Sjaak Swart, Kees Kist en Piet de Vries.
Broederlijk bijeen, de sterren van RCL en het Nederlands Elftal. Met in de ING shirts de oud-internationals, v.l.n.r. Henk Warnas, Dick Schoenaker, Sjaak Swart, Kees Kist en Piet de Vries. Foto: Johan Kranenburg

Smaakmakers bij Walking Football

Kees Kist, Sjaak Swart, Simon Tahamata, Dick Schoenaker. Oud-internationals voor wie het publiek in het recente verleden in drommen naar de stadions kwamen. Zaterdag 7 april waren ze, met enkele collega's, te bewonderen bij RCL. Zij waren de smaakmakers tijdens het OldStars Walking Football toernooi, waarmee Bloemerdclub deze voetbalvorm voor 60-plussers introduceerde in Leiderdorp. Het toernooi was onderdeel van de feestdag rond de ingebruikname van het nieuwe clubgebouw van RCL. Walking Football is aan spelregels gebonden die tegemoet komen aan de leeftijd. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 42 x 21 meter met minidoelen. Hardlopen, slidings en lichamelijk contact zijn taboe, de buitenspelregel is niet van toepassing en er is geen keeper.