Jeroen Kampschreur op het podium bij Brasserie Park, omring door leerlingen van zijn oude basisschool, de School Kastanjelaan.
Jeroen Kampschreur op het podium bij Brasserie Park, omring door leerlingen van zijn oude basisschool, de School Kastanjelaan. Foto: Johan Kranenburg

Leiderdorp juicht voor Jeroen

De inwoners van Leiderdorp hebben Jeroen Kampschreur in hun hart gesloten. De zitskiër die een gouden medaille veroverde op de supercombinatie bij de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang (Zuid Korea) werd donderdagavond 29 maart in het gemeentehuis grandioos onthaald. Hoogtepunt was de toekenning van de Zilveren Erespeld van de gemeente Leiderdorp. Na vele handen van fans geschud te hebben, vertrok de Paralympisch kampioen in een open bolide en vooraf gegaan door drumfanfare Tamarco naar Brasserie Park, waar een groot feest voor hem was georganiseerd (foto). Een week eerder was Kampschreur in Den Haag al geridderd en ontvangen door het koningspaar, maar dat maakte deze onderscheiding en avond voor hem niet minder speciaal.