V.l.n.r. Bob Meijer, wethouder Jeff Gardeniers en Johan Klerks tekenen de intentieverklaring voor de verkoop van het voormalige Informatiecentrum A4.
V.l.n.r. Bob Meijer, wethouder Jeff Gardeniers en Johan Klerks tekenen de intentieverklaring voor de verkoop van het voormalige Informatiecentrum A4. Foto: Johan Kranenburg

Infocentrum A4 wordt 'een beleving'

De Brasseriegroep wordt over enige tijd de nieuwe eigenaar van het voormalige Informatiecentrum A4. Op 15 maart ondertekenden wethouder Jeff Gardeniers (CDA) en Johan Klerks en Bob Meijer van de Brasseriegroep een intentieverklaring voor de verkoop van het gebouw in de Bospolder. De horecaondernemers willen het transformeren tot wat ze noemen "een beleving", met onder meer een toeristische informatiefunctie, verhuur van boten en natuurlijk een fraai restaurantgedeelte. Het karakteristieke gebouw met het lange grasdak, oorspronkelijk door Rijkswaterstaat gebouwd als informatiecentrum voor het werk aan de HSL, is sinds 2012 eigendom van de gemeente. Tot 2014 deed het dienst als informatiecentrum A4, Momenteel heeft netbeheerder TenneT het in gebruik.