De kersverse wethouder wordt gefeliciteerd door burgemeester Driessen. | Foto: Frans Brocken
De kersverse wethouder wordt gefeliciteerd door burgemeester Driessen. | Foto: Frans Brocken Foto: Frans Brocken

Daan Binnendijk (CDA) gestart als wethouder

Politiek n De Leiderdorpse gemeenteraad heeft maandagavond 17 december unaniem ingestemd met de aanstelling van Daan Binnendijk als wethouder. Binnendijk (51 jaar) volgt de op 18 november afgetreden CDA-wethouder Jeff Gardeniers op en nam maandag na zijn beëdiging meteen plaats op het pluche, naast zijn collegawethouders Angelique Beekhuizen (LPL) en Willem Joosten (VVD).

Gardeniers was aangesteld voor vier dagen per week, Binnendijk krijgt een fulltime aanstelling waarmee hij gelijk geschakeld is met zijn collega's in het Leiderdorpse college. Zijn exacte portefeuille is dinsdagmiddag, na de sluiting van deze krant, bekend gemaakt.

Bekend in de regio

Daan Binnendijk is een bekende CDA'er in de Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek. Hij heeft ruime ervaring in politieke en bestuurlijke functies. Van 2002 tot en met 2005 was hij wethouder bij de gemeente Rijnsburg. Vervolgens was hij in de periode 2006 tot 2014 wethouder in de gemeente Katwijk. Van 2016 tot 2018 is hij wethouder geweest in de gemeente Voorschoten. Hij heeft daarbij verschillende portefeuilles gehad, waaronder financiën, milieu, ruimtelijke ordening, sport en jeugd en jongerenbeleid. Daarnaast heeft hij bestuurlijke ervaring in diverse regionale samenwerkingsorganen, zo was hij o.a. lid Algemeen Bestuur Holland Rijnland, lid Algemeen Bestuur Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) en lid Dagelijks Bestuur van de belastingsamenwerking (BSGR).