Zaterdagmiddag 5 uur: drukte bij het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom en de daarop volgende samenzang. | Foto: J.P. Kranenburg
Zaterdagmiddag 5 uur: drukte bij het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom en de daarop volgende samenzang. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Leiderdorp helemaal in kerstsfeer

Kerstafette n Leiderdorp werd van donderdag 13 tot en met zondag 16 december ondergedompeld in kerstsfeer. In het kader van de Kerstafette konden jong en oud genieten van een brede variatie aan activiteiten. Het drukst was het zaterdagmiddag om 5 uur in de tuin van de Dorpskerk, toen daar de lichtjes in de kerstboom werden ontstoken. Honderden mensen waren erbij en zongen daarna uit volle borst bekende kerstliedjes mee.

Populair was ook kerstmarkt op vrijdagavond en zaterdag in de tuin van de Dorpskerk. Zaterdagmiddag was het razend gezellig in het kinderkerstpark bij Brasserie Park waar kinderen konden knutselen en hun eigen stokbroodjes roosteren boven open vuur.

Niet bij alle activiteiten was het even druk. De opkomst bij de Santarun, zaterdag om vier uur, was met slechts 21 deelnemers bescheiden. En de bonte Sterrentocht die een uurtje later startte, trok veel belangstelling maar weinig spontane meelopers. Wat wellicht ook te maken had met de snijdende kou.

Verder waren er het hele weekend optredens en voorstellingen op verschillende plekken in het dorp waarbij het kerstthema vanzelfsprekend een belangrijke rol speelde. Zie ook de kleine fototerugblik op P11.